Modoratör
Efsanevi Üye
Maliyet standardı nedir?
Üretilen bir nesne için Standart Maliyet, içinde kullanılanların teorik miktarları ile teorik fiyatların çarpımlarının toplamıdır. Ticari bir ürün için ise satın alınabileceği varsayılan fiyat olarak düşünülebilir.
Standart maliyet kontrolü nedir?
Standart maliyet yönteminin amacı maliyet kontrolüdür. Bu sebeple, mamul maliyetleri önceden belirlenmiş maliyetlere göre hesaplanır. Bu yöntemde, standartlara göre belirlenen ve mamullere yüklenen maliyetler, fiili maliyetlerle karşılaştırılır ve sapmalara göre analizler yapılır.
Fiili masraf ne demek?
Fiili masraf ne demek?
Fiili maliyet (actual cost), bir envanter kaleminin üretilmesi ve / veya satın alınması için gerçekten harcanan kaynakların (satınalma masrafları, hammadde, zaman) çeşitli dağıtım anahtarına göre şarj edilmesi sonucu ortaya çıkar.
Standart maliyet nedir Muhasebe?
Standart maliyet üretim esnasında oluşan giderlerin hakiki değerinin yerine katlanılan giderlerin standardını baz alarak oluşturulan hesaplama yöntemidir. Standart maliyet yöntemi ile hakiki üretim giderleri ile saptanmış standartlarını kıyaslayarak farklarının analizi alınarak değerlendirilir.
Maliyet Sistemleri Nedir?
Maliyet sistemleri; üretim maliyetinin hesaplanmasında kullanılan giderlerin, faaliyet hacmi ile ilişkileri dikkate alınarak sınıflandırılır. Üretim maliyetinin hesaplanmasında, üretimle ilgili olarak katlanılan tüm giderler dikkate alınır.
Standart fiyatlama nedir?
Standart fiyatlama nedir?
Açıklama Standart Fiyat alanı, bir kaynak tarafından gerçekleştirilen normal, fazla mesai olmayan çalışma için ödeme oranını gösterir.
Maliyet kontrolü ne demek?
Maliyet kontrolü, karı artırmak için işletme giderlerini belirleme ve azaltma uygulamasıdır. Bir işletme sahibi, gerçek sonuçları bütçelenen beklentilerle karşılaştırır ve eğer gerçek maliyetler planlanmış olandan yüksek ise, yönetim harekete geçer.
Masraf ne demek TDK?
TDK' ya göre masraf; bir şeyin yapımında kullanılan gereç, harç veya harcanan para demektir.
Tahmini maliyet nedir?
Tahmini maliyet nedir?
Üretimde bir mal elde edilinceye değin harcanan değerlerin toplamı. Bir malın üretilebilmesi için gerekli olan girdilere yapılan ödemelerin toplamı.