- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Maliyet bilgisinin önemi nedir?
Maliyet bilgisi geçmiş performansa ilişkin bir geri bildirim sağlamakla birlikte geleceğe yönelik performans için de motivasyon sağlamaktadır.
Maliyet liderliği veya üstünlüğü hangi yol ile sağlanabilir?
Maliyet liderliği iki temel yolla sağlanabilir? 2- Değer yaratmayan bazı maliyet unsuru faaliyetlerin elimine edilmesi ve maliyetlerin yeniden yapılandırılması yolu ile maliyetlerin düşürülmesi.
Maliyet liderliği ne demek?
Maliyet liderliği ne demek?
Maliyet liderliği stratejisi; müşterilere fiyat bakımından piyasa ortalamasının altında ürün ve hizmet sunma vaadi şeklinde ortaya çıkıyor. Özellikle küçük ölçekli firmalar için çok işlevsel olmayan bu yöntemde düşük fiyat sunabilmek adına düşük maliyette ürün üretmek gerekiyor.
Maliyet muhasebesinin önemi nedir?
Maliyet muhasebesinin önemi nedir?
Maliyet muhasebesi hem hizmet işletmelerinde hem de üretim işletmelerinde yöneticilerin karar vermelerinde en önemli bilgi kaynağıdır. Yöneticilerin ihtiyaç duyacağı maliyet verilerinin elde edilmesi için işletmede etkin bir maliyet muhasebe sisteminin kurulmuş olması gerekmektedir.
Jenerik stratejileri nelerdir?
Porter işletmeler için önerdiği jenerik stratejileri de üç ana boyut temelinde belirlemektedir. Bunlar sırasıyla; Farklılaşma stratejisi, maliyet liderliği stratejisi ve odaklanma Stratejisi olarak isimlendirilmiştir.
Fiyat liderliği stratejisi nedir?
Fiyat lideri kavramı, lider firmanın fiyatlandırma stratejisini belirlemesi ve buna bağlı olarak diğer firmaların kendi fiyatlarını buna göre belirlemesi durumudur. Bu noktada lider firmanın fiyat belirlerken kullandığı strateji ve mevcut ülke içerisinde uygulanan rekabet koşulları önemlidir.
İşletme için strateji nedir?
İşletme için strateji nedir?
İşletme açısından stratejiyi Andrews "İşletmenin hangi işi yaptığını veya yapmak istediğini: ne tür bir işletme olduğunu veya olmak istediğini tanımlayan amaç, hedef ve görevlerin tümü ve bunları gerçekleştirmek için gerekli yöntemlere verilen addır" diye tanımlamıştır.
Yönetim muhasebesinin üretim işletmeleri açısından önemi nedir?
Yönetim muhasebesinin üretim işletmeleri açısından önemi nedir?
Yönetim muhasebesi; finansal muhasebedeki bilgileri, hem de maliyet muhasebesi bilgilerini dikkate alarak işletmenin mevcut durumunun değerlemesi ve geleceğine yönelik yönetim kararlarının alınmasını sağlar.