- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Maküller ne demek?
Makül nedir Deri yüzeyinde hiçbir değişiklik yapmaksızın oluşan (kıvam), sınırlı renk değişikliğidir.
KRUT ne demek?
Krut kelimesi Türkçe'de "kabuk" anlamına gelir. Fransızca croûte "kabuk" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince crusta "çıtırdayan şey" sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *kru-sto- "çıtır" biçiminden evrilmiştir.
Hiperkeratozis ( ortokeratotik – parakeratotik); Hiperkeratozis stratum korneum'un kısmen veya tamamen kalınlaşmasıdır. Ortokeratotik (anüklear) ve parakeratotik (nüklear) olmak üzere iki tipe ayrılır.
Skuam ne demek tıp?
Skuam: Kuru veya yağlı keratin lamelleridir (Psoriasis). Erozyon: Bazal membrana kadar olan epitel kaybıdır.
Elemanter lezyonlar ne demek?
Derinin elementer lezyonu ne demektir? Dermatolojide tanıya lezyonları okuyarak ulaşılabilir. Lezyonların rengi, yerleşimi, sayısı gibi birçok özellik değerlendirilse de en önemli özellik lezyonun tipidir. Deriden kabarık, deri hizasında veya deriden çökük olma özelliği çok önemlidir.
Skuam nedir Dermatoloji?
Sekonder elementer lezyonlar – Skuam Kepek demektir. Stratum korneum'un ayrışmasından ortaya çıkar.
Parakeratotik hiperkeratoz nedir?
Boynuzsu tabakanın kısmen veya tamamen kalınlaşması veya bu histolojik bulguyla belirgin hastalık. Hiperkeratoziste hücreler çekirdeklerini kaybetmişlerse buna hiperkeratotik veya ortokeratotoik hiperkeratozis, hücre çekirdekleri kaybolmamışsa buna da parakeratotik hiperkeratozis veya parkeratozis denir.
üst derinin keratinleşme bozukluğu. derinin stratum granulosum tabakasındaki epidermis hücrelerinin çekirdeklerini kaybetmeksizin birikmesine verilen isimdir. bu mikroskopik bulgu psoriasis lehinedir.
Lezyon tipleri nelerdir?
Solid (sert, katı) lezyonlar: Papül, modül ve tümör olmak üzere üçe ayrılır. Sıvı içeren lezyonlar: Bül, pistim ve vezikül olmak üzere üçe ayrılır. Sekonder Lezyonlar: Ülser, yara, kepek, krut, erozyon, atrofi, ekskoriyasyon, kist, gom, fissür grad, diskromi ve vejetasyon'dur.
Papül nedir nasıl geçer?
Papüller sıklıkla bir arada oluşup bir döküntü meydana getirirler. Papüllerin nedeni cildi etkileyen çeşitli hastalıklardır. Dermatit, su çiçeği ve egzema en sık görülenler arasındadır. Çoğu durumda papüller ciddi değildir ve evde tedavilerle geçirilebilir.
Eritemli lezyon nedir?
Gammel hastalıüı olarak da bilinen eritema giratum repens (EGR) eritemli, serpijinöz, konsantrik ùekilli lezyon- larla karakterize bir dermatozdur. Paraneoplastik bir send- rom olarak kabul edilen EGR ilk kez Gammel tarafından 1952 yılında metastatik meme kanseri olan bir hastada tanımlanmıùtır (17).
Parakeratotik ne demek?
Öz: Parakeratozis, derinin stratum korneum tabakasının keratinleşme yetersizliğiyle karakterize nutrisyonel bir hastalıktır.