- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Maksimum Minimum yöntemi nedir?
Stok kontrolünde kullanılan başlıklardan biri maksimum/minimum yöntemidir. Maksimum ve minimum sipariş belirleme yöntemi belirli aralıklarla stok durumunun kontrol edilmesine dayanır. Stok seviyesi maksimuma yakınsa bir süre daha sipariş verilmesine gerek yoktur. Bu yöntem stok politikasına rasyonellik kazandırmıştır.
Maksimum ve minimum sipariş belirleme yöntemi belirli aralıklarla stok durumunun kontrol edilmesine dayanır. Zaman dilimleri içerisinde ürün belirlenen stok seviyesinin altına düştüyse sipariş verilir ve bu zaman aralığında kalan ürünler kullanılır.
Stok miktarı nedir?
Stok, tedarik veya üretim yoluyla elde edilen, kullanılmadan veya müșteriye arz edilmeden önce az veya çok belirli bir süre bekletilen mal miktarıdır.
Stok Miktarı nasıl hesaplanır?
Maksimum Stok Miktarı = Rutin Sipariş Aralığı X Stokun Günlük Tüketim Miktarı Maksimum Stok Miktarı = 180 X 10 Maksimum Stok Miktarı = 1800 olarak hesaplanır. Kritik Stok Seviyesi = 60 X 10 Kritik Stok Seviyesi = 600 olarak hesaplanır.
Mamül stoklama nedir?
Üretimin bir aşamasında herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda stoktaki yarı mamul kullanılarak üretimin tamamlanması planlanılır. Mamul stokları:Üretim süreci tamamlanmış, satışa hazır halde olan ürünlere mamul denir.
Minimum sipariş miktarı ne demek?
Minimum sipariş miktarı veya adedi (MOQ), tedarikçinizin tedarik etmeyi kabul ettiği minimum sipariş miktarıdır. Bu, genellikle tedarikçiye ürün siparişi verilmesinde belirlediğiniz minimum birim ürün siparişi olarak da ifade edilir.
ABC stok kontrol yöntemi nedir?
ABC Stok yönetimi, stoğunuzda bulunan ürün gruplarını birbirinden ayırmanızı ve bu ürünlerin özelliklerine göre ayrı stok takibi yapmanızı amaçlayan stok kontrol yöntemidir. A grubunda bulunan ürünlerin sayısı azdır fakat bu ürünler değer olarak elinizde bulunan stokların çoğunluğunu oluşturmaktadır.
Ortalama stok tutarı nasıl hesaplanır?
Ortalama stokta kalma süresi, bir içerisinde bulunan gün sayısı 360 olarak ela alınmakta ve bu sayı işletmenin stok devir hızına bölünmektedir. Bu işlem sonrasında ürün stoklarının kaç günde bir yenilendiği ortaya çıkmaktadır.
Stok hesabı nedir?
İşletmenin üretimde kullanmak üzere satın aldığı hammadde, ambalaj malzemesi gibi varlıkları kapsar. Hesap, üretim yapan işletmeler tarafından kullanılır. Diğer varlık hesapları gibi çalışır.
Mamul stoklama nedir?