Son Konular

Makina Kimya kimin?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Makina Kimya kimin?

Makine ve Kimya Endüstrisi
Önceki isim(ler)i | Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu
Gelir | ₺3.101.767.703 (2020 yılında)
Sahibi | Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı
Çalışan sayısı | 5.466 (2020 yılında)
Website | mke.gov.tr

Makina Kimya Genel Müdürü Kimdir?

Makina Kimya Genel Müdürü Kimdir?
Y Ö N E T İ M K U R U L U
MUHSİN DERE | Yönetim Kurulu Başkanı
YASİN AKDERE | Yönetim Kurulu Başkan Vekili / Genel Müdür
TÜMG. SITKI VARLI | Yönetim Kurulu Üyesi
PROF. DR. ERSAN ASLAN | Yönetim Kurulu Üyesi
BİLAL DURDALI | Yönetim Kurulu Üyesi

Makine Kimya Endüstrisi hangi illerde var?

Makine Kimya Endüstrisi hangi illerde var?
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna Ait Fabrikalar
- MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası (Kırıkkale)
- MKE Barut Fabrikası Müdürlüğü (Kırıkkale)
- MKE Çankırı Silah Fabrikası Müdürlüğü (Çankırı)
- MKE Gazi Fişek Fabrikası (Ankara)
- MKE Hurda İşletmesi (Ankara)
- MKE Kapsül Fabrikası (Ankara)

Makine Kimya kim aldı?

Yeni adıyla Makine Kimya Endüstrisi AŞ'nin (MKE AŞ), sermayesi Hazine'de, yönetimi Milli Savunma Bakanlığı'nda (MSB) olacak.

Kimya ne oldu?

Kimya ne oldu?
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun yapısını değiştirecek kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. MKE artık özel hukuk hükümlerine tabi olacak. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun yapısını değiştirecek olan kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

Makine Kimya Endüstrisi ne iş yapar?

Makine Kimya Endüstrisi ne iş yapar?
Kamu yapısı içinde önemli tesisleri bulunan MKEK, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri haline geldi. MKEK'in ağır silah, barut, roket patlayıcı, 2 adet silah, çelik, fişek, hurda, kapsül, makine-maske, mühimmat, pirinç olmak üzere 12 ayrı fabrikası bulunuyor.

Makina ve Kimya özelleşiyor mu?

MKE Kurumu asla özelleşmiyor. MKE Kurumunun tüm taşınır ve taşınmazları, borçları, alacakları, ayni, fikri, sınaî mülkiyet hak ve yükümlülükleri ile devir tarihinde yürürlükte bulunan tüm sözleşmeleri kül olarak MKE A.Ş.'ye devredilecektir.

Makine Kimya devlet mi özel mi?

Makine Kimya devlet mi özel mi?
Yeni durumda Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi; sermayesinin tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığına, yönetim ve denetim yetkisi ise Millî Savunma Bakanlığına ait olan özel hukuk hükümlerine tabi bir kamu şirketi olarak tamamen devlet koruması ve gözetimi altında olacak ve böylece daha da güçlenerek faaliyetlerini …

MKE maaşları 2021 ne kadar?

MKE maaşları 2021 ne kadar?
Saat ücretleri yüzde 64 arttı. Makine ve Kimya Endüstrisi çalışanların saat ücretinde artışa gidildiğini açıkladı. Böylece 15 Ocak'tan itibaren en düşük saat ücreti 25,85 TL'den 42,48 TL'ye, en yüksek saat ücreti ise 27,12 TL'den 44,35 TL'ye yükseltildi.

MKE isci alimi ne zaman?

Makine ve Kimya Endüstrisi MKE işçi alımı başvuruları 30 Eylül 2021 tarihinde 3 şehir için tamamlanmıştı. 13 farklı unvan için yapılan MKE işçi alımı sonuçlarına dair adaylara çağrı gelebilmekte veya direkt olarak kurum tarafından ilerleyen süreçte duyuru yapılabilmektedir.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ne zaman kuruldu?

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ne zaman kuruldu?
8 Mart 1950Makine ve Kimya Endüstrisi / Kuruluş

Makina Kimya Endüstrisi kuruluşu ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Makina Kimya Endüstrisi, Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş olarak faaliyet göstermektedir. Gelirleri 2020 yılında ₺3.101.767.703 olarak gerçekleşmiş olup, 5.466 çalışanı bulunmaktadır. MKE'nin web sitesine mke.gov.tr adresinden erişebilirsiniz.

Makina Kimya Genel Müdürü, şu an görevde bulunan isim Yasin Akdere olarak belirtilmiştir.

Makina Kimya Endüstrisi, ağır silah, barut, roket patlayıcı, silah, çelik, fişek, hurda, kapsül, makine-maske, mühimmat, ve pirinç gibi alanlarda faaliyet göstermektedir. Endüstride 12 ayrı fabrika bulunmaktadır. Fabrikalarının bulunduğu iller ise şunlardır:
- MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası (Kırıkkale)
- MKE Barut Fabrikası Müdürlüğü (Kırıkkale)
- MKE Çankırı Silah Fabrikası Müdürlüğü (Çankırı)
- MKE Gazi Fişek Fabrikası (Ankara)
- MKE Hurda İşletmesi (Ankara)
- MKE Kapsül Fabrikası (Ankara)

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, hazine sermayesiyle yönetilmekte olup, özel hukuk hükümlerine tabi olacaktır. Kurumun özelleştirilmesi söz konusu değildir. Taşınır ve taşınmaz malların, borçların, alacakların, mülkiyet haklarının ve yükümlülüklerin MKE A.Ş.'ye devredileceği belirtilmiştir.

Son olarak, Makina ve Kimya Endüstrisi maaşları 2021 yılında artış göstermiş olup, en düşük saat ücreti 42,48 TL'ye, en yüksek saat ücreti ise 44,35 TL'ye yükseltilmiştir. İşçi alımları ise 2021 yılında 30 Eylül tarihinde 3 şehir için tamamlanmıştır. 13 farklı unvan için yapılan işçi alımı sonuçlarına dair adaylara çağrılar yapılabileceği veya kurum tarafından ilerleyen süreçte duyuru yapılacağı belirtilmiştir.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, 8 Mart 1950 tarihinde kurulmuştur.

Ingress nedir?

Piyangodan para ciksa ne yaparsiniz?

1. Konular

1. 1.284.227
  2. Mesajlar

1. 1.670.395
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt