- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Makalede kişisel görüşlere yer verilir mi?
1 – Makale yazarı ele aldığı fikirleri bilimsel bir yaklaşımla incelerken fıkra yazarı, yazarı kişisel görüşle ele alıp inceler. 2 – Makalede yazar fikirlerini kanıtlamak zorundadır. Bunun için sağlam güçlü kanıtlar göstermesi gerekir. 3- Fıkrada ise böyle bir zorunluluk yoktur.
Iyi bir makale nasıl anlaşılır?
Makalenin cümle yapısı ve paragrafları anlaşılır olmalı, cümleler kısa anlaşılır ve net olmalıdır. Edilgen cümle yapısından mümkün oldukça uzak olunmalıdır. Paragrafların ilk cümlesinde o paragrafta neyin tartılacağı belli olmalıdır.
Makale kaçıncı kişi ağzından anlatılır?
Örneğin, tekil kişi bir akademik makalenin özet, giriş, tartışma ve sonuç bölümlerinde daha çok kullanılıyor ancak üçüncü kişi ve pasif yapılar yöntemler ve sonuç bölümlerinde bulunuyor.
Makale yazarlarının kullanması gereken dil ve anlatım özellikleri nelerdir?
Makale yazarken aşağıdaki kriterler önemlidir:
Bir makalede başlık yazarken nelere dikkat edilmelidir?
Okuyucuların, alan uzmanlarının dikkatini çekecek nitelikte bir başlık olmalıdır. İçerisinde ait olduğu yayının içeriği ve konusu hakkında ipucuları barındırmalı, anahtar kelimeleri içermelidir. Subjektif, öznel ifadeler, duygu ve hissiyat belirten sıfatlar içermemelidir.
Bir yazının makale olup olmadığını nasıl anlarız?
Gazetelerde güncel konular hakkında nesnel bir bakış açısıyla yayımlanan yazılar da makale olarak nitelendirilir. Bilimsel veya akademik makaleler ise genellikle bu türde yayın yapan dergi veya kitaplarda yayımlanır.
Iyi bir makale nasıl yazılır?
Makale yazarken sade bir dil tercih edin ve 'ben' dili kesinlikle kullanmayın. Kişisel görüş değil, kanıtlanmış bilimsel verilere göre tezinizi savunun. Çelişkiye yer vermemeye çalışın. Kaynak güvenilirliğine dikkat edin, güvenmediğiniz kaynakları kullanmayın.
3 kişi ağzından nasıl yazılır?
"Üçüncü ağızdan anlatım" ise, anlatılan olay örgüsünde yazarın bulunmadığı, yazıyı yazan kişinin ancak bir gözlemci veya kurgu sahibi olduğu anlatım türüdür. Bu tür yazılarda birinci tekil şahıs kipi kullanılmaz, yazar hep başkalarının başından geçen olayları anlatır.
Makale türünün özellikleri nelerdir?
Makale yazarları kimlerdir?
Halit Ziya, Tevfik Fikret, Cenap Şahabettin, Hüseyin Cahit, Süleyman Nazif, Beşir Fuad, Ziya Gökalp, Mehmet Emin Yurdakul, Fuat Köprülü, Ömer Seyfettin, Ali Canip ve daha da arttırılabilecek pek çok yazar ve şair, dil, edebiyat, sanat, siyaset, tarih, din gibi sosyal, siyasal, tarihsel, güncel konulardaki makaleleriyle …