Editör
Efsanevi Üye
Mainframe nedir işletim sistemi?
Mainframe bilgisayarlar aynı anda binlerce kullanıcıya hizmet verebilen ve çok sayıda işlemciye sahip büyük bilgisayarlardır. Mainframe işletim sistemleri, yukarıdaki gibi güçlü bir donanıma sahip olan bilgisayarlar için geliştirilmiştir. Bu işletim sistemi birden fazla işi aynı anda yapabilir.
Mod biti nedir?
Mod biti nedir?
Her işletim sisteminin kaynaklara ulaşımı yönetmede kullandığı stratejiyi belirleyen bir güvenlik politikası vardır. İşlemcide, bir programın çalışma yeteneğini gösteren bir mod biti bulunmaktadır. Bu bit 'supervisor (kernel)' veya 'kullanıcı' modunu belirlemede kullanılır.
Anabilgisayar işletim sistemi nedir?
Bir anabilgisayar (Almanca Großrechner; İngilizce mainframe computer) milyonlarca kullanıcıya eş zamanlı olarak farklı hizmetler verebilen, büyük, güçlü ve pahalı bir bilgisayardır. Anabilgisayarların gücü şu nedenlerden kaynaklanmaktadır: Çok sayıda işlemcinin varlığı
İşletim sistemleri kullanıldıkları sistem çeşidine göre kaç türdür?
İşletim sistemleri kullanıldıkları sistem çeşidine göre kaç türdür?
Ayrıca, işletim sistemleri, bilgisayara ve yazılıma bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bunlar; Windows İşletim Sistemi, MacOS (Apple OS X) İşletim Sistemi, UNIX İşletim Sistemi, Linux İşletim Sistemi, Pardus İşletim Sistemi, Android İşletim Sistemi ve iOS İşletim Sistemi olarak sıralanabilmektedir.
Işletim sistemleri kaç çeşittir?
Bunlar; Windows İşletim Sistemi, MacOS (Apple OS X) İşletim Sistemi, UNIX İşletim Sistemi, Linux İşletim Sistemi, Pardus İşletim Sistemi, Android İşletim Sistemi ve iOS İşletim Sistemi olarak sıralanabilmektedir.
Pardus işletim sisteminin özellikleri nelerdir?
Pardus işletim sisteminin özellikleri nelerdir?
Pardus, Türkiye'de TÜBİTAK tarafından geliştirilen bir Linux dağıtımı olan işletim sistemi….
- Özgürdür.
- Türkçedir.
- Virüslere geçit vermez.
- Hızlı kurulur.
- Kolay kullanılır.
- Her şey yazılım dahildir.
- Özelleştirilebilir.
- Şeffaftır.
İşletim sistemi kabuk nedir?
Kabuk, bilgisayarın yönetimini uygulamalar ele almadan önce bilgisayarları çalıştırmak için kullanılan komutlarnı yazıldığı bir tür paneldir ve kabuk bütün Linux sistemlerde bulunması zorunlu olan birimdir. Linux'ta farklı terminal benzetici (emulator) programları mevcuttur.
Ülkemizin resmi sistem yazılımı nedir?
Ülkemizin resmi sistem yazılımı nedir?
Temelleri 2003 yılında atılan yerli işletim sistemimiz resmi olarak devletimiz tarafından da tanınmış ilk yerli işletim sistemi olma özelliğine sahip. Pardus Topluluk Sürümü ve Pardus Kurumsal olmak üzere iki farklı sürümü bulunan yerli işletim sistemi hala daha aktif olarak kullanılıyor.