Son Konular

Mahalle Maçları

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Mahalle maçlarinda baska hiç bir devlete ait müsabakada rastlayamayacaginiz kurallar ve terimler vardir Iste bazilari:
ATAN ALIR SPOR:
Semt maçlari genellikle caddelerde yoksa bahçelerde yapildigi için topun kaçma olasiligi olan fazla yer vardir Top bir yere kaçtiginda topu kaçiran takimin karsisindaki takim anında,Atan alirderTop onlarin sahasinda auta çikmis oldugu halde karsi takim topu almak zorunda kalir
ELIN AVANTAJI OLMAZ:
Takimlardan biri ataktadir Sıkı Savunma oyuncusu topu elle keser lakin pozisyon devam eder ve gol olur Golü yiyen takim el var diye mizildar Karsi takim, Avantaj olmazder Derhal akabinde kaleci Ulan elin avantaji olmazdiye haykirir Bir yere varilamaz Kisir döngüdür
ADAMIN GOL DIYO:
Gol atilir ama yiyen takim saymaz Hep bir agizdan Sırık ulandiye anirmaktadirlar Ama içlerinden biri, Gol abider Karsi takimdan bunu duyan biri direk atlar ve, Ulan adamin gol diyodiye serzeniste bulunur Gol sayilir, adam dövülür
ABANMA DEĞIL:
Çoğunlukla minik çocuklar arasinda yaygindir Kaleciler abanma değil derler Aralarindan yasça büyük olani Söz karimisinizdese de abanma olmaz
GÖNÜL ALMA:
Büyüklerle küçüklerin iki taraflı oynadigi maçta büyüklerden biri gaza gelip ufak bir çocuga sert girince yelken direği penalti olur Nerede olursa olsun Minik çocuk sevilen bir simadir ve faulü yapan abidir Penalti kullanilir, çoğunlukla gol olmaz çünkü kalede bir ayi vardir ve penaltiyi atan küçük çocuktur
KALECI DEGISTIN 2 PENALTI:
Herhangi bir penalti pozisyonunda kaleye anında forvetin etkili silahlarindan biri devretmek ister çünkü o her mevkide iyidirBuna karsilik karsi takima avunma olarak ekstra bir penalti verilir 1+1 2
3 KEZ SEKTIRME:
Kaleci degaj kullanirken eger yaninda bir muhalif forvet varsa topu 3 defa sektirir ve, Açilsana ulan üç kez sektirdim isteder, rakip açilir
1'E 1 ATIS:
Çift penalti sisteminde eger birinci penalti kaçarsa ikinci sans vardir ama gol olursa ikinci sans kullanilamaz Bunun mantigini hala çözebilmis degilim
SAGLIK ÖNLEMLERI :
Ara Sıra top insanin böylece münasip olmayan bir tarafina kazanç, herkesin reaksiyonu aynidir: Ise ise!Uygun araziye çis edildikten daha sonra maca devam edilir
Mahalle maçlarinda defalarca saçi ince telli ve uzun olan kisiler vardir Bunlar geriden topu alip bütün güçleriyle ileri kosarken kafalarini ileri dogru atarlar Gaye gol atmak veya rakibi çalimlamak degil, saçlarin rüzgarda ahenkle dans etmesini saglamaktir Bu kisiler büyüyünce Fenerbahçeli Aykut gibi olurlar
TOP KURTARMA OPERASYONU:
Top zirt pirt araba altina kaçar Böyle durumlarda, sahadaki en cılız ve en hopzip kisi, en iri iri kisi tarafindan topu almaya gönderilir Arabanin altina kaçan toplar bütün ortasinda durur bazen, kimse yetisemez oraya Bu sefer tas atma ve sopayla itekleme fasli baslar Arabanin egzozuna vurulan birkaç darbeden sonra top yuvarlana yuvarlana çikar bir taraftan; artik kosarak maca geri dönme zamanidir
BEYGIR BAKIIM ABININ KILLI GÖGSÜNE
Ya ne igrenç bisiydi bu Sen takimini kurmussun, pasa pasa macini yapiyosun Olasılıkla yasça ve boyutça senden büyük olan eleman damlar, bu düşüncesiz cümleyi sarf ederek maca dahil olur, tadimizi tuzumuzu kaçirir
GOL DiiL OGLUM BEL ÜSTÜ :
Minyatür kale maçlarda elle tutulmasina engel olunmak için getirilmis bir çözümdür oysa bel ustu gibi kisiden kisiye degisen ve ispati kuvvet bir kıstas getirdigi için nice kavgalarin çikmasina, nice baslarin yarilmasina sebep olmustur
Iyi güzel de bütün bu kavramlar kitabi olmadan, televizyon olmadan nasil cümbür cemaat tarafindan bilinebiliyor? Ben diyorum oysa kuytu bir örgüt var, her mahalleye bir adam gonderiyo bilmem kimin amcaoglu olarak bilmem kim de örgütten Sonra örneğin ayrıca gol keza penalti olunca agizlara zahmetsizce yerlesecek giren gole penalti olmazcümlesini söylüyor, pozisyon geçiyor, çocuk evine donuyor fakat ifade sonsuz
Oynayacak kisi sayisinin tek olmasi ve kimsenin oyundan çikarilarak kalbinin kirilmak istenmemesi durumu sozkonusu olur sikça bu durumda futbol kariyeri en berbat durumda olan fasulyeden tabiri ile adlandirilarak birinci devre bir takimdan ikinci devre bi takimdan oynatilarak ufacik yüreklere ve beyinlere adaleti yerine getirmis olma duygusu zerk edilir Aksam cümbür cemaat eve gidip yattiginda da defalarca o günkü maçi, varsa attigi golleri, kaçirdiklarini, bir sonraki maçlarda yapmayi planladigi hareketleri hayalleserek uykuya dalar Bu planlanan lakin becerilemeyen hareketlere girmiyorum ben semt maçi kurallarinin nasil bilindigi sorusuna ise kalitsal diyorum
Ara Sıra küçükler kendi aralarinda oynarken eli torbali bi is dönüsü adami maca dalip topu küçüklerin ayagindan alir ve aptal aptal seyler yapmaya baslar Eger adam yetenekliyse bi iki numara yapip çocuklarin aklini alir En konunda topa hizlica vurur Çocuklar topu yakalayamaz ve top uzaga gider Eli torbali is donusu adami yaptigi minik hareketten mutlu bir halde evinin yolunu tutarken çocuklarin hay , top ta gitti, kim alcek söz topu?dedikleri duyulur
ELDEN GOL OLMAZ :
Pasa pasa oynuyoruzdur, adamin tekinin eline çarpar top, biz dikeriz topu, hemencecik bi mahalle maçi oyun kurallari uzmani pörtler oradan bi yerden ve der fakat, Elden gol olmaz! Ulan niye olmasin hasta misin sen? El karari verilmisse, bunun sonucu frikiktir Herkes de kabullenmistir elden gol olmayacagini, hatta baraj bile kurulmazdi ara sıra Ben de büyüyünce ögrendim elden yelken direği kaleye çekilip gol atilabilecegini Ögrendim de ne oldu, o canim frikikler geri mi geldi?
ÜÇ ADIM AÇILMAK:
üç adim açilmakdenen olayi sıçramak senelerini betonda top oynayarak, dizinde o çok derin olmayan lakin aralıksız yanan yaralarla dekore eden birçok semt topçusunu üzecektir Top frikik noktasina dikilir ve rakip barajin üzerine dogru adeta 'onlar orda diilmiscesine yürünür' Iri üç adim atilir ve baraj gögüsle itmek suretiyle uzaklastirilir Adimlarin büyüklügünden sikayet edenler iki kez ohader
TEKNIK VURMAK:
Penalti vuruslarinda en biçkin forvet oyuncusu sahne alacagindan kalecinin gözü korkar Anında içi rahatlatilir: korkma olm, teknik vurcam
KALECI DÜZENI:
Mahalle maçlarinda rastlanan pek fazla tatsiz durumdan sadece biridir kalecisizlik Herkes kendisini kanıtlamak ve golleri yagmur edip yagdirmak Istediginden kimse kaleye geçmeyecektir Adil düzen birincil kalede sondiye bagirani kayirmaktadir Anında arkasindan gelen son bir, son iki gibi çigliklarin sonunda artik son kaç oldugunun bir önemi kalmayan agir kanli arkadas kaleye geçer Kaleci gerek iki golde bir, gerekse Dakka ayriyla elenleri bir sonraki arkadasina teslim edebilir Nizam böyle emreder
Arkadasin biri iyi orta gol getirir diye bagirir o da iyi bi orta yapmaya çalisir ve ortasini yaptiktan daha sonra düser Arkadasin dizi kaniyodur lakin farkinda degildir birisi oradan olm dizin kaniyoder ve olan olmustur dizi kanayan çocuk aglamaya baslar *

Mahalle maçları gerçekten de başka hiçbir devlete ait müsabakalarda rastlayamayacağınız keyifli ve eğlenceli kurallara ve terimlere sahiptir. Bahsettiğiniz kurallar ve terimler gerçekten de mahalle maçlarına özgü ve nostaljik bir dokuya sahiptir. Bu tür geleneksel ve yerel futbol maçları, genellikle dostluk, eğlence ve rekabet üzerine kurulu olup, katılımcılar arasında eğlenceli anılar ve deneyimler yaratır.

Bu benzersiz kurallar ve terimler arasında "Atan Alır Spor", "Elin Avantajı Olmaz", "Adamın Gol Diyo", "Abanma Değil", "Gönül Alma", "Kaleci Değiştin 2 Penalti", "3 Kez Sektirme", "1'e 1 Atış", "Sağlık Önlemleri", "Bel Üstü Gol Değil Oğlum", "Beygir Bakımı Abının Kıllı Göğsüne", "Top Kurtarma Operasyonu", "Kaleci Düzeni" gibi kurallar ve terimler bulunmaktadır.

Mahalle maçları, genellikle topluluğun bir arada güzel vakit geçirmesine ve futbol oynayarak keyifli anlar yaşamasına imkan tanır. Bu tür maçların ruhu, sadece futbol değil aynı zamanda dostluk, eğlence ve dayanışmayı da içerir. Oynamak için yeterli sayıda oyuncunun olmaması durumunda ise yaratıcı çözümler ve esprili yaklaşımlar devreye girer ve herkesin keyif almasını sağlar.

Mahalle maçlarının özgürlüğü ve esnekliği, geleneksel futbol kurallarından farklı bir perspektif sunar ve oyunculara daha eğlenceli ve renkli bir deneyim yaşatır. Bu tür küçük detaylar, anıları daha da özel hale getirir ve katılımcıların arasında bağ oluşturur. Mahalle maçlarının kuralları ve terimleri, geleneği sürdürmek ve keyifli zaman geçirmek için her oyuncunun birbirine destek olması ve anlayış göstermesi üzerine kuruludur. Bu da mahalle maçlarını daha keyifli ve unutulmaz kılar.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Telekom, rekabet kurulunun adsl kararına uymuyor!

2010 Banka memuru alımı

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt