- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Mafyanın amacı nedir?
Mafya (İtalyanca: Mafia), yasa dışı işlerle uğraşan, zor kullanarak birtakım gizli çıkarlar sağlayan, çoğunlukla gizli ve hiyerarşik bir teşkilatlanmaya dayalı örgüt ya da bu örgütün mensubu kişiler anlamına gelir.
Omerta yemini ne demek?
Omerta yemini ne demek?
"Omerta" (suskunluk yemini) çok önemli, en önemlisi o. Bu nedenle üyeler, bildikleri hiçbir şeyi dışarıdan herhangi bir kişi veya kurumla paylaşmayacaklarına dair, suskunluk yemini verirler. Omerta gereği hiçbir üye, oluşumun içerisinde yer alan bir başka üyeyi polise şikayet edemez.
Türkiyede mafya var mı?
Türkiye mafyalar olarak dünyada nam salmıştır. Bu nedenle Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük mafyaları hâlâ isminden söz ettirmekte ve birçoğu hayatını sürdürmeye devam etmektedir. Kendilerine oluşturdukları dünyada birçok gizlilik barındırmaktadırlar. Mafyaları genel olarak sevk ve idare eden mafya babaları vardır.
Mafya babasına ne denir?
Mafya babasına ne denir?
mafya babası ne demek? Godfather.
Omerta ne demek Türkçe?
omertà. Sessizlik yemini demek. Do you know what omertà is Archie?
Omerta mesajı ne demek?
Omerta mesajı ne demek?
Omerta, suskunluk yasasıdır, mafya yasası olarak da bilinir. Omerta, yani suskunluk yasasını çiğneyenin cezası ölümdür. Ne olursa olsun, başına ne gelirse gelsin, asla ama asla polise konuşma! Mario Puzo'nun neredeyse tüm kitaplarında "omerta" geçer: "…
Capo Türk mü?
Cem Anhan profesyonel olarak bilinen Capo veya Capo Azzlack bir rapçi Almanya ile Kürt kökenli.
Capo hangi dilde ne demek?
Capo hangi dilde ne demek?
İspanyol dilinin gerçek akademisinin sözlüğündeki capo'nun ilk tanımı, özellikle uyuşturucu kaçakçılarının bir mafyasının başıdır. Sözlükteki capo'nun başka bir anlamı da patron. Capo aynı zamanda güç ve prestijli ya da belirli bir konuda çok bilgili bir kişidir.
Omerta mesajı nedir?
Omerta, yani Türkçe anlamı ile suskunluk yasası. Omerta, yeraltı dünyasının temel yasasıdır. "Bir şey görmedim, duymadım, bilmiyorum, konuşmam" ifadelerinin toplamıdır. Mafya elemanları arasında, uyulmaması halinde karşılığının, kendisi ve tüm aile fertleri için cezası ölüm olan yasadır.