Editör
Efsanevi Üye
LYLS nedir?
YLSY, yurtdışına lisansüstü eğitim için gönderilecek öğrencileri seçme ve yerleştirme programıdır.
YLSY Nedir şartları?
YLSY Nedir şartları?
YLSY Bursuna başvuru şartları nedir? ALES'ten 70 puan yapmak ve ALES puanının geçerlilik süresini yitirmemiş olması. Sağlık durumu yurt dışında eğitim almaya ve Türkiye'nin her yerinde çalışabilmesi gibi belirli şartlar gerekmektedir.
YLSY nasıl bir program?
Üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla mecburi hizmet karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır.
YLSY Nedir 2021?
YLSY Nedir 2021?
2021 YLSY Bursu (Yurtdışı Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme), Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığınca belirli şartları taşıyan öğrencileri finanse etmek amacıyla yürütülen geniş kapsamlı bir devlet bursudur.
2021 YLSY ne demek?
YLSY tercihleri nasıl yapılır?
YLSY tercihleri nasıl yapılır?
Tercih işlemleri iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. Adaylar tercihlerini sistemde (https://rebus.meb.gov.tr/) "YLSY Başvuru işlemleri" sayfasından yapabileceklerdir. takdirde bu tercihler iptal edilir. Tercihlerin yanlış yazılmasının sonuçlarından aday sorumludur.
YLSY 2021 Başvuru nasıl yapılır?
Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin başvuruları Resmî Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS – http://rebus.meb.gov.tr) …
1416 sayili kanun eğitimleri nedir?
1416 sayili kanun eğitimleri nedir?
MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere resmî burslu statüde lisans ve lisansüstü seviyede öğrenim görmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığınca yurt dışına resmî burslu statüde öğrenime gönderilen …