Editör
Efsanevi Üye
Lumbopelvik stabilite nedir?
Lumbopelvik-kalça bileşeni ya da vücudun 'kor' u, kalça ve gövdenin hem pasif yapılarından hem de aktif kaslarından meydana gelir. Kor stabilite esas olarak gövde kaslarının ko-kontraksiyonu ile sağlanır. Kor, perturbasyonu takiben vertebral kolonun bükülmesini önlemede ve dengesini yeniden sağlamada önemlidir.
Lokal stabilizasyon nedir?
Sıklıkla lomber stabilizasyon olarak adlandırılan Kor güçlendirme bel ağrılarında teröpatik egzersiz tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Ani yüklenmelerde nötral omurgada abdominal korseleme gövde de antagonist kokontraksiyona neden olarak omurga stabilitesini arttırmaktadır.
LumboPelvik ritim nedir?
LumboPelvik ritim nedir?
LumboPelvik Ritim (LPR): Sagittal plandaki hareketler(fleksiyon – ekstansiyon) sırasında lomber omurga ve kalça eklemleri arasındaki kinematik ilişkiyi ifade eder. Normal LPR de gövde fleksiyonu, lomber fleksiyon (40 derece), kalça fleksiyonu (70 derece) sözkonusudur.
Multifidus kası nedir?
Multifidus kası nedir?
Multifidus kası L 1-5 arasında 5 banttan oluşur. L1-4 bandı yüzeysel orta ve derin kas fibril demetlerinden oluşur. L5 bandı ise derin fibrillerden oluşur. Dikey olarak kas fibrillerinin uzunluğu diğer omurgayı dik tutan kaslardan farklıdır.
Lokal Stabilizatörlerin görevi nedir?
Yaralanma Riski Transversus abdominus ve multifidus – lokal stabilizatör kaslar, omurgayı etkili bir şekilde stabilize etme ve sağlama yeteneklerini sınırlayan değişiklikler gösterir.
Stabilite ve mobilite ne demek?
Eklem içindeki MOBİLİTE (hareketlilik), iki kemiğin buluştuğu alanın (eklem olarak bilinir) tendon, kas ve bağlar gibi çevre doku tarafından kısıtlanmadan önce hareket etmesine izin verilen derecedir. Hareketliliği eklem çevresinde kısıtlanmayan hareket aralığı olarak düşünün. Stabilite kontrolle ilgilidir.
Stabilizasyon nedir kimya?
Stabilizasyon nedir kimya?
toprağın ve agreganın mühendislikle ilgili özelliklerinin ıslah etmek için, stabilitesini arttırmak veya korumak amacıyla kimyasal yada mekanik işlemler uygulama.