Son Konular

Lojistikte Pol ne demek?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Lojistikte Pol ne demek?

PORT OF LOADING / POL : Yükleme limanı. PORT TO PORT : Limandan limana taşıma şeklini ifade eder.

DV nin açılımı nedir?

DV nin açılımı nedir?
DV kavramı İngilizce "Digital" ve "Video" kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. DV kavramı Türkçe'de "Sayısal Video" anlamına gelmektedir. DV; Görsel ve sesli verilerin kayıt edilmesinde kullanılan bir kayıt formatıdır. Kısaca dijital video depolamak için kullanılan bir standarttır.

DV Cam Nedir?

Dijital video kamera (DVCAM), canlı ortamlardan hareketli görüntü bilgilerini yakalayan ve elektronik görsel ortama dönüştürülebilen veya dönüştürülebilen verilere kodlayan bir cihazdır.

Lojistikte Pss ne demek?

Lojistikte Pss ne demek?
Çok değil sadece bir yıl öncesine bakarsak; Asya ile Akdeniz (Avrupa) arasındaki ticaret artışı ile gemiye olan talep arzın üstüne çıkmış, netice olarak da "Peak-Season Surcharge" (PSS) adı altında "yoğunluk ücreti" uygulaması devreye sokulmuştu.

Bco ne demek?

BCO: "Beneficial Cargo Owner" için kısaltma. Yararlanan yük sahibi.Varış yerinde malı teslim alan,malın taşınmasında üçüncü kişi olarak hareket etmeyen ve kayıtlarda ithalatçı olarak belirtilen kişi.

DV 2020 nedir?

DV 2020 nedir?
Kongre yetkisiyle yapılmakta olan Çeşitlilik Göçmen Vize Programı (DV), ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup her sene Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nın (INA) 203 (c) maddesince belirlenmiş şartlara göre düzenlenmektedir.

Dijital video kamera nasıl çalışır?

Objeden yansıyan ışık lens tarafından toplanıp görüntü aygıtına (CCD veya pickup) toplanan ışığı odaklar. Görüntü aygıtı ışığı video sinyaline dönüştürür. Bu sinyal daha sonra tekrar işlenerek ekran görüntüsü oluşturulur. Lenslerin temel işlevi görüntü aygıtının önünde küçük ve temiz bir görüntü üretmektir.

Gümrük YDG ne demek?

Gümrük YDG ne demek?
Uluslararası nakliyat sektöründe adı sıkça duyulan YDG hizmeti, bir gümrük terimi olup yurtdışı gümrükleme anlamına gelmektedir. Bu bağlamda ithalat ihracat faaliyetlerinde YDG hariç ve YDG dahil terimleri de çokça kullanılmakta.

Lojistik Terimleri nelerdir?

Lojistik Terimleri
Kısaltma | Tam tanım | Açıklama
FCL | Full Container Load | Komple konteyner yüklemesi
Feeder | Aktarma limanı gemisi | Aktarma limanları arasında çalışan gemiler
FEU -/FFU | Forty Equivalent Unit/ Forty Foot Unit | 40 Fit Konteyner Eşdeğer Birimi
FOB | Free On Board | Gemi güvertesine teslim, navlunu alıcı öder

Dağıtım lojistiği ne demek?

Dağıtım lojistiği ne demek?
Dağıtım lojistiği, perakende müşterileri ile üretici firma arasındaki tüm malzeme ve hizmet akışının düzenlendiği lojistik bölümü olarak adlandırılmaktadır. Bu noktada dağıtım lojistiği nakliye, pazarlama ve depolama gibi farklı birçok birimi kapsar.

5 temel lojistik faaliyetleri nelerdir?

Bu faaliyetler; sipariş işleme, stok yönetimi, ulaştırma (nakliye), depolama, malzeme taşıma ve paketleme, lojistik ağ ve kuruluş yeri seçimi olarak sıralanabilir (Bowersox vd. , 2002; 39).

Lojistik unsurları nelerdir?

Lojistik unsurları nelerdir?
Lojistiğin alanları
- Nakliye.
- Stok yönetimi.
- Depolama.
- Paketleme.
- Malzeme ve ekipman.
- Sipariş işlemi.
- Tahmin.
- Üretim planlama.

Lojistikte konsol nedir?

Konsollu Raf: Özellikle uzun malların (profil, boru, levha, plastik, ahşap vb.) yan yana veya üst üste istiflenmesinde kullanılan, ön tarafı açık, yatay yönde taşıyıcı kolları olan raftır.

Grupaj nedir?

Grupaj nedir?
Grupaj, parça, küçük, kısmi malın veya yükün birleştirilerek tek konşimentoda gösterilmesidir. Taşıma için deniz, hava veya kara taşıtlarından herhangi biri kullanılabilir. Taşıma maliyetlerini paylaştırdığı için göndericiye ekonomik seçenekler sunar.

Beneficial Cargo Owner ne demek?

Lojistik terimlerine ilişkin açıklamalarınız için teşekkür ederim. İhtiyaç duyduğunuz lojistik terimlerinin açıklamalarını aşağıda bulabilirsiniz:

1. **Lojistikte Pol ne demek?**
- **POL (Port Of Loading)**: Gemilere yüklemenin yapıldığı limanı ifade eder. Yani, yüklemenin başlangıç noktasıdır.

2. **Lojistikte Pss ne demek?**
- **PSS (Peak-Season Surcharge)**: Yoğun talep dönemlerinde gemi taşımacılığı için ek bir ücret olarak uygulanan "yoğunluk ücreti" anlamına gelmektedir.

3. **Gümrük YDG ne demek?**
- **YDG (Yurtdışı Gümrükleme)**: Bu hizmet, uluslararası nakliyat sektöründe sıkça kullanılan bir terim olup yurtdışında gümrükleme işlemlerini ifade eder. İthalat ve ihracat faaliyetlerinde kullanılan terimler arasında bulunmaktadır.

4. **Dağıtım lojistiği ne demek?**
- **Dağıtım Lojistiği**: Üretici firmalar ile perakende müşteriler arasındaki malzeme ve hizmet akışının düzenlendiği lojistik bölümüdür. Nakliye, pazarlama ve depolama gibi farklı birimleri içerir.

5. **Grupaj nedir?**
- **Grupaj**: Parça, küçük veya kısmi malların bir araya getirilerek tek bir taşıma konşimentosunda gösterilmesini ifade eder. Taşıma maliyetlerini paylaştırarak göndericilere ekonomik seçenekler sunar.

Başka terimlerin açıklamalarına ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Internal ve external ne demek?

Cinemaximum bir bilet kac TL?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt