- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Lmhosts araması nedir?
LMSHOSTS aramasını etkinleştir Lmhosts dosyasının uzaktaki bilgisayarların NetBIOS adlarını IP adreslerine dönüştürmek için kullanılıp kullanılmayacağını belirtir.
ETC klasörü nedir?
/etc : İşletim sistemini bir vücuda benzetirsek, /etc klasörünü sinir sisteminin merkezi olarak görebiliriz. Sisteme dair bütün yapılandırma, bu klasör veya bu klasörün alt klasörlerinde bulunur.
Windows İnternet Ad Hizmeti (WINS), NetBIOS adını (SMB ağındaki bir bilgisayar veya yazıcı adı) bir IP adresiyle ilişkilendiren bir ad çözünürlüğü hizmetidir. WINS'i etkinleştirmek için WINS sunucusu belirtilmelidir. Bu işlev bir IPv6 ağında kullanılamaz.
ETC komutu nedir?
Bağlı dosya sistemlerinin tam listesini verir. Açılış betikleri tarafından kurulur ve mount komutu ile otomatik olarak güncellenir. Bağlı dosya sistemlerinin listesine ihtiyaç olduğu zaman kullanılır.
ETC dosyası nerede?
Windows işletim sistemlerinde C:\ Windows\System32\drivers\etc adresinde hosts bölümünden bu dosyaya bulabilirsiniz.
Ipv4 Wins Server nedir?
WINS (Windows Internet Name Service), ağınızdaki bilgisayar ve grupların NetBIOS adlarının dinamik eşleştirmelerini kaydetmek ve sorgulamak için dağıtılmış bir veritabanı sağlar.
DHCP Wins Server nedir?
DHCP yani Dynamic Host Configuration Protocol (Dinamik Host Yapılandırma Protokolü), bir ağa bağlı olan telefon, bilgisayar, tablet gibi cihazlara, ip adresi, DNS adresi, ağ geçidi ve ağ maskesi tanımlanmasını otomatik olarak iletmek amacı ile kullanılan bir protokoldür.
*nix işletim sisteminde bulunan /etc/passwd dosyası, kullanıcı hesaplarının temel bilgilerini depolar. Bu dosyanın yetkilendirmesi 644 olarak belirlenmiştir. Bu dosyasının sahipliği "root" kullanıcısındadır. Ancak kimlik doğrulama ve bazı temel işlemler için herkes tarafından okunabilir olmalıdır.