Modoratör
Efsanevi Üye
Lityum mu jel mi?
Lityum aküler JEL akülere göre her açıdan avantajlıdır. Lityum aküler daha uzun ömürlü, daha hafif, daha hızlı şarj deşarj olabilir ve daha çevrecidir.
Lityum iyon piller nasıl şarj edilir?
Lityum iyon piller nasıl şarj edilir?
Li-ion Batarya Nasıl Şarj Edilmeli?
- Bataryanızı şarj ederken Li-ion batarya paketleri için özel olarak üretilen Alba şarj aletlerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
- Şarj süresince bataryanızın kapalı konumda olmasına dikkat etmelisiniz.
- Şarj süresince bataryanızın üzerinin örtülü olmamasına dikkat etmelisiniz.
Bataryanın hammaddesi nedir?
Manganez, geçiş metali sınıfında yer alan griye dönük görünüme sahip bir elementtir. Batarya üretiminde iletken bir katkı maddesi olarak kullanılan manganez, pil hücrelerinin katot (pozitif kutup) kutbu için diğer elementlerle (lityum-nikel-kobalt) alaşımlı hale getirilir.
Jel akü tehlikeli mi?
Jel akü tehlikeli mi?
Jel kıvamlı aküler sulu akülere göre sızdırma ihtimalinin daha düşük olması nedeniyle çevre dostu olarak nitelendirilir. Diğer akülere kıyasla jel aküler titreşime, sıvı temasına, aşınmaya ve darbeye karşı daha dayanıklıdır. Kurşun asit türündeki akülere göre daha uzun ömürlüdür.
Aspilsan kimler çalışabilir?
Sahip olduğunuz nitelikler ve kariyer hedefleriniz ile örtüşen en uygun iş fırsatı için, başvurunuzdaki bilgilerin doğru, açık, anlaşılır ve güncel olması önemlidir. ASPİLSAN'da öğrenciler (Stajyerlik ve Aday Mühendislik), yeni mezunlar ve deneyimli adaylar için iş fırsatları bulunmaktadır.
Aspilsan Genel Müdürü kim?
Aspilsan Genel Müdürü kim?
ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat ÖZSOY: "Son aşamaya getirdiğimiz yerli pil üretim tesisi yatırımımız, adım attığımız yeni pazarlar, yeni ürünlerimiz ve başarıyla tamamladığımız EASA sertifikasyonunu bir arada değerlendirdiğimizde, 2021, ASPİLSAN Enerji'nin yılı oldu."
Aspilsan ne zaman açılacak?
ASPİLSAN, Kayseri'de Lityum İyon Pil Üretim Üssü kuruyor. 2022'de açılması planlanan fabrika, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en büyük Lityum iyon pil üretim tesisi olacak. Lityum iyon piller, elektrikli ev aletlerinden savunma sanayiindeki dronlara kadar hayatın her alanında kullanılıyor.