Son Konular

Lisede odev vermek yasak mi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Lisede ödev vermek yasak mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 21 Ocak'ta başlayacak yarıyıl tatili öncesinde öğretmenleri öğrencilere ödev verilmemesi konusunda uyardı. Bakan Özer, "Tatilde ödev yok" dedi.

Ödev yapmak yasak mı?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, milyonlarca öğrenciyi ilgilendirecek bir açıklamada bulundu. Yılmaz, 'Bundan sonra hiçbir öğretmenimiz, öğrencisine ev ödevi vermeyecektir' ifadesini kullandı. Yılmaz ayrıca, 'Tam gün eğitime geçen okullarımızda öğle yemeklerini Bakanlık olarak biz karşılayacağız' dedi.

Ödev ceza mı?

Ödev ceza mı?
Çocuğun sınıfta yaptığı bir yaramazlık, yazım yanlışı veya uygun olmayan bir hareketi karşılığında çocuğa verilen ödev, aslında bir "ceza" dır.

Öğrencilere proje ödevi verilecek mi?

Öğrencilere proje ödevi verilecek mi?
Cevap: Uzaktan eğitim sürecinde de öğrencilere proje ve performans ödevleri verilebilecektir. Proje ve performans ödevleri zümre öğretmenleri kararları doğrultusunda elektronik ortamda öğrencilere duyurulup ödevin takibi ve değerlendirmesi yine elektronik ortamda yapılabilecektir.

Lisede kaç tane proje ödevi alabilir?

Öğrenciler her ders yılında en az bir dersten proje hazırlama görevini yerine getirirler. ( Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 50 Maddenin 1. Bendi.) Yılda yalnızca 1 proje yapılır. 1.dönem veya 2.dönem alınabilir.1.dönem alınan 1.dönemde, 2 .

Tatilde ödev verilmeli mi?

Öğrenciler, yaz tatilindeyken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önceki gün yaptığı açıklamada artık ev ödevi verilmeyeceğini belirterek, "Öğrencilerimizin dikkatlerini daha çok derse yoğunlaştırmalarını, konuyu derste öğrenmelerini istiyoruz" dedi.

Para ile ödev yapmak suç mu?

Para ile ödev yapmak suç mu?
"YÖK, para karşılığında tez ve ödev hazırlayan bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları ile bu kişilerden 'istifade eden' ve bu süreçlere 'katkı sağlayan' şüpheliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çocuk Fotoğrafı paylaşmak suç mu?

Çocuk Fotoğrafı paylaşmak suç mu?
Ancak bunun yasal bir suç olduğunun da bilinmesi gerek. Çocukların istemediği fotoğrafların paylaşılması kişilik haklarını ihlal demektir. Kişi, 18 yaşına girdiğinde fotoğraflarını yayınlayanlara karşı dava açma hakkına sahip olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Okulda fotoğraf çekmek yasak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı gönderdiği resmi yazıda okul personelinin öğrencilere ait fotoğraf ve videolarını yayınlamayı yasakladı.

Para karşılığı ödev yapmak suç mu?

Ödevini yapmayan öğrenciye öğretmen nasıl davranmalı?

Ödevini yapmayan öğrenciye öğretmen nasıl davranmalı?
Ödevlerini yapmayan çocuğa nasıl davranılmalı?
- Çok ödev verilmemeli. Çocuğunuzun öğretmeniyle bu konuda hem fikir olmanız çok önemli.
- Bırakın kendi yapsın ve hataları kalsın. Siz de hata yaparak doğruları öğrendiniz.
- Ödevleri siz yapmayın. Bu en büyük hatalardan biri.
- Eve gelir gelmez ödevlerini yapmaya zorlamayın.

Öğrencilere proje ödevi ne zaman verilir?

Öğrencilere proje ödevi ne zaman verilir?
Proje Ödevi: 1.dönem veya 2.dönem alınabilir.1.dönem alınan 1.dönemde, 2 . dönem alınan 2.dönemde teslim edilir ve puanı o döneme etki eder. Her Öğrencinin Proje Konusu farklıdır. Gerçekleştirme Süresi yaklaşık 1 dönemdir.

Proje ödevi kalktı mı?

Öğretmen, öğrenci ve özellikle de velilerin beklediği değişiklik nihayet yapıldı. Performans ödevleri uygulamadan kaldırıldı. Velilerden yoğun olarak şikayet alan performans ödevi uygulaması yayımlanan İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'yle resmen kaldırılmış oldu.

Ev ödevleri konusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları içeren yazıları okuyarak, öğrencilere ödev verilip verilmemesi konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Bakanların açıklamalarına göre, artık öğrencilere ev ödevi verilmeyeceği belirtilmiştir. Tatil döneminde de ödev vermek yerine öğrencilerin dikkatlerini daha çok derse yoğunlaştırmaları istenmektedir.

Ödevlerin bir ceza aracı olarak kullanılması ise çocuğun sınıfta yaptığı olumsuz davranışların bir sonucu olarak verilen bir görev olabilir. Ancak, ödevler genellikle öğrenmeyi pekiştirmek, araştırma yapmayı teşvik etmek ve öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla verilir.

Öğrencilere proje ödevleri verilmesi ise uzaktan eğitim sürecinde de devam edebilir. Zümre öğretmenlerinin kararları doğrultusunda proje ve performans ödevlerinin elektronik ortamda duyurulması ve değerlendirilmesi sağlanabilir.

Ödevini yapmayan öğrencilere nasıl davranılması gerektiği konusunda ise bazı öneriler bulunmaktadır. Öğrencinin kendi sorumluluğunu alması ve hatalarından ders çıkarması için destekleyici bir yaklaşım sergilenmesi önemlidir.

Son olarak, para karşılığı ödev yapmanın ise suç teşkil edebileceği belirtilmektedir. Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) para karşılığında ödev hazırlayan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğu ve bu tür uygulamalardan kaçınılması gerektiği vurgulanmaktadır.

Genel olarak, öğrencilere ödev verilip verilmemesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığının resmi açıklamalarını takip etmek ve öğrencilerin eğitim süreçlerini destekleyici bir yaklaşım sergilemek önemlidir.

Miktar kisitlamalari nelerdir?

Din ve vicdan ozgurlugu hangi madde?

1. Konular

1. 1.284.226
  2. Mesajlar

1. 1.670.387
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt