Son Konular

Lisede alan secimi ne zaman yapilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Lisede alan seçimi ne zaman yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemesi ile beraber alan tercihleri artık 9. sınıfta gerçekleştiriliyor. Eski dönemlerde ise 10. sınıfta yapılan alan tercihleri, artık 9. sınıf bitmesi ile beraber aylarında gerçekleşmektedir.

Lisede alan seçimi ne zaman 2021?

Lise 9. sınıf öğrencileri, alan seçimlerini 18-23 Eylül tarihleri arasında tamamlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, alana yerleştirme sonuçları 26 Eylül 2021 tarihinde e-Okul sistemi üzerinden açıklandı.

Lisede alan seçimi önemli mi?

Lisede alan seçimi önemli mi?
Lisede alan seçimi yapılması hem eğitim açısından hem de kariyer açısından son derece önemlidir. Lise de yapılan alan seçimi, kişinin üniversite sınavına hazırlık dönemini doğru bir şekilde değerlendirebilmesi için büyük bir öneme sahiptir.

Lisede alan dersleri nelerdir?

Lisede alan dersleri nelerdir?
Lise döneminde sayısal alanda başta matematik, fizik, geometri, biyoloji ve kimya dersleri bulunuyor. Daha sonrasında da tüm alanların ortak olarak aldığı; İngilizce, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik ve Türk dili ve Edebiyatı dersleri bulunuyor.

10 sınıf alan seçimi 2021 ne zaman?

10 ve 11'inci sınıftaki dal kontenjanlarının okulda ilan edilmesi, öğrencilerin dal tercihlerinin okul yönetimi tarafından alınması ve öğrencilerin dala yerleştirme işlemlerinin tamamlanacağı tarih ise 17 Eylül 2021…

9 sınıf bölüm seçimi ne zaman yapılacak 2020?

9. sınıf öğrencilerinin alan seçim işlemlerini 26 Eylül – 1 Ekim 2020 tarihleri arasında e-okul üzerinden yapabilirsiniz. E-okuldan tercih işlemi yapamayan velilerimiz, okulumuza gelerek alan seçimi tercih dilekçelerini okul idaresine teslim edebilirler.

Lise bölüm seçimi nasıl yapılır?

Lise bölüm seçimi nasıl yapılır?
Tercih işlemleri veli tarafından bireysel olarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılabilecek. İnternetten başvuru yapamayan veliler ise form doldurulup imzalı olarak okul idaresine vererek, kendi adına okul idaresince de bireysel başvuru ekranından başvuru da yapılabilecek.

Alan seçimi ne zaman 2021 10 sınıf?

Alan seçimi ne zaman 2021 10 sınıf?

Lisede alan seçimi neye göre yapılır?

Lise seçiminiz size, seçeceğiniz alan ile ilgili küçük detaylar vermektedir. Mesela Fen Lisesi'nde okuyan birinin sayısal alandan başka bir alan tercihi yoktur. Bunun dışında, lise tercihi yaparken lisenin mezun grafiğine ve başarı ortalamasına bakarak değerlendirme yaparsanız eğer, ortalama bir fikriniz olacaktır.

10 sınıfta alan seçimi var mı?

Öğrenciler Fen Liseleri Sosyal Bilimler Lisesi Anadolu Liseleri Anadolu İmam Hatip Liseleri Spor liseleri Endüstri meslek Liselerinden birini tercih eder ve ilk iki yıl ortak dersler ile okurlar. Tüm liseler kendi kuruluş amacına göre 10. sınıf sonunda alan seçimleri yaparlar.

10 sınıfta hangi alanlar var?

10 sınıfta hangi alanlar var?
Hukuk, Psikoloji, PDR, Maliye, İşletme, İktisat, Sosyoloji, Kamu Yönetimi, Sınıf öğretmenliği, İç Mimarlık bu alanda tercih edilebilecek mesleklerdir.

2020 Lise alan seçimi nasıl yapılır?

2020 Lise alan seçimi nasıl yapılır?
Lisede alan seçimi ne zaman 2020? Sorusu merak ediliyordu. Alan tercih işlemleri Tercih başvuruları 29 Haziran-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacak. Tercih işlemleri veli tarafından bireysel olarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılabilecek.

Lisede alan seçimi konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça önemli ve detaylı. Öğrencilerin lise hayatlarında karşılaşacakları alan seçimi süreci, ilerleyen eğitim ve kariyerleri için büyük bir öneme sahip.

Yeni düzenleme ile 9. sınıfta yapılan alan tercihleri, öğrencilere daha erken bir dönemde yol gösterme imkanı sağlıyor. Bu sayede öğrenciler, üniversite sınavlarına hazırlık sürecini daha planlı bir şekilde geçirebiliyorlar.

Lise dönemindeki alan dersleri arasında sayısal alanda matematik, fizik, geometri, biyoloji, kimya gibi dersler ön plana çıkıyor. Ayrıca tüm alanlarda ortak olarak İngilizce, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik, Türk Dili ve Edebiyatı gibi dersler de yer alıyor.

Öğrencilerin 10. sınıfta yapacakları alan seçimi ise okul düzeyinde belirlenen kontenjanlar doğrultusunda gerçekleşiyor. Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Spor Liseleri, Endüstri Meslek Liseleri gibi birçok seçenek arasından tercih yapmak mümkün oluyor.

Alan seçiminin yapılacağı süreçte, velilerin e-Okul üzerinden tercih yapabileceği gibi, internet erişimi olmayan veliler için okul idaresine başvurarak da tercihlerini iletebilecekleri bir sistem bulunuyor. Bu süreçte öğrencilerin ve velilerin doğru ve bilinçli tercihler yapmaları, ilerleyen dönemlerde eğitim ve kariyer hedeflerine daha sağlam bir temel oluşturmalarını sağlayacaktır.

Esanjor bozuksa ne olur?

Laparoskopi sonrasi karin sisligi ne zaman gecer?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt