Modoratör
Efsanevi Üye
Lise muhasebe staj kaç gün?
Yönetmelik gereği öğrencilerimizin en az 30-45 gün staj yapmaları gerekmektedir.
Mali müşavirlik stajı nasıl başlatılır?
Mali müşavirlik stajı nasıl başlatılır?
Staja başlayabilmek için staja giriş sınavını kazanmak ve Birlik tarafından kurulan Temel Eğitim ve Staj Merkezinin eğitim programını tamamlayıp başarılı olmak şarttır. Temel Eğitim ve Staj Merkezinin kurs ve seminerlerinde geçen ve altı ayı aşmayan süreler, staj süresinden sayılır.
Mali Müşavirlik Belgesi nasıl alınır?
Mali müşavir olmak için üniversitelerin hukuk, iktisat, maliye, siyasal bilimler, muhasebe, bankacılık, işletme ve kamu yönetimi gibi bölümlerinde okumak gerekir. Mesleki yeterlilik sınavından hemen sonra adayların üç sene staj eğitimi görmesi gerekir. Eğitim ve staj sürecinin ardından ise mesleğe girilebilir.
Muhasebe staj ne kadar sürüyor?
Muhasebe staj ne kadar sürüyor?
Madde 8 – (Değişik:RG-25/12/2012-28508) Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adayları için staj süresi 3 yıldır. (Değişik ikinci fıkra: R.G.: 14/05/2015-29355) Staj, mücbir sebepler ve yurt dışı eğitim ile yurt dışı çalışma dışında kesintisiz olarak yapılır.
Muhasebe stajı ne kadar sürer?
mali müşavir olabilmek için 3 yıl boyunca yapılması gereken staj.
SMMM staj başlatmak için ne gerekli?
SMMM staj başlatmak için ne gerekli?
Meslek Mensubu Gözetiminde Staj (Meslek Mensubu Bordrolu)
- Staja başlama dilekçesi.
- Staja giriş sınavı sonuç belgesi.
- Resmi Kuruma verilmek üzere Cumhuriyet Savcılığından veya e-Devlet üzerinden alınmış adli sicil belgesi, adli sicil kaydı olanlardan mahkeme kararı fotokopisi.
SMMM ilk başvuru nasıl yapılır?
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav başvuruları TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden online olarak yapılacak. İlk kez sınava katılacak adaylar, TEOS üzerinden ön başvurusunu yaptıktan sonra bu belgenin yazıcı çıktısını, sınav başvuru dosyası ile birlikte bağlı olduğu SMMM Odası Başkanlığına teslim edecek.
Serbest mali müşavir stajyeri ne iş yapar?
Serbest mali müşavir stajyeri ne iş yapar?
Temel görevleri; mali rapor hazırlığı yapmak, banka hesap mutabakatlarını gözlemlemek, veri giriş görevlerini yerine getirmek, kredi kontrollerini gerçekleştirmek, finans ekibini desteklemek ve denetimleri gerçekleştirme konularında departman yöneticilerine yardımcı olmaktadır.
Mali müşavir kaç stajyer çalıştırabilir?
SM/SMMM/YMM bürolarında veya şirketlerinde stajyer sınırlaması yoktur. Yeni kanuna göre ticari işletmelerde de bu sınırlama kaldırılmıştır. Şirketlerde de meslek mensubu sayısı kadar aday staj yapabilir.
Mali müşavir ücreti ne kadar?
Mali müşavir ücreti ne kadar?
2022 Yılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesine göre, defter tutma bedeli 95 lira ile 2 bin 218 lira arasında değişecek. Kuruluş işlemlerine yönelik çalışmalar için 2 bin 757, değişiklikler için 2 bin 960 liraya kadar ödeme yapılabilecek.
Staj kaç saat sürer?
1. Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarımızda otuz (30) iş günüdür. 2. Staj hafta da en fazla 6 işgünü (48 saat) yapılabilir. Stajyer öğrencinin haftada 6 günden (48 saatten) fazla çalışması, fazla mesai yapması veya gece vardiyasında çalışması ek staj günü olarak sayılmaz.
Muhasebe staj kaç ay?
Muhasebe staj kaç ay?
Madde 8- Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adayları için staj süresi 2 yıldır. Serbest Muhasebeci adayları için staj süresi ise ön lisans seviyesinde mezun olanlar için 4 yıl,Ticaret Liseleri ile Maliye Meslek Liseleri mezunları için 6 yıldır.