Editör
Efsanevi Üye
Lisansüstü ve yüksek lisans aynı mı?
Lisansüstü: Yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik eğitimi kapsar. Master: Yüksek lisansın İngilizce karşılığıdır.
Yüksek lisans nasıl bir süreç?
Yüksek lisans nasıl bir süreç?
Tezli yüksek lisans eğitim süresi 2 yıldır (4 dönem). Öğrenci eğitim veya tez döneminde başarısız olursa 2 dönem daha ek süre verilir. Tezsiz yüksek lisans eğitim süresi ise 1 yıl (2 dönem)'dir. Burada da aynı şekilde eğitim döneminde öğrenci başarısız olursa (1 dönem) daha ek süre verilir.
Lisans ve yüksek lisans arasındaki fark nedir?
Lisans ve yüksek lisans arasındaki fark nedir?
Lisans programları daha genel yapıdadır; lisansüstü eğitime dahil olmayan çeşitli genel eğitim konularını kapsar. Lisansüstü programlar oldukça uzmanlaşmış olup lisans programlarından çok daha ileri bir düzeydedir. Lisans sınıfları genelde daha kalabalık ve daha az bireyselleşmiştir.
Lisansüstü ne oluyor?
Lisansüstü Eğitim, bir lisans eğitimi sonrasında Yüksek Lisans ve Doktora programlarında yapılan üst eğitimdir. Üniversitemiz bünyesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı programda Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi verilmektedir.
Yüksek lisans bittikten sonra ne olur?
Yüksek lisans bittikten sonra ne olur?
Yüksek lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra doktora eğitimine başlamanız gerekmektedir. Akademisyen olmanın en önemli basamağı bu diyebiliriz. Başvuru şartları yüksek lisans ile aynıdır. Bu eğitim en az 4 yıl sürmektedir.
Yüksek lisans kaç senede biter?
Yüksek lisans kaç senede biter?
4 yarıyıl. Yani 2 yıl sürüyor. Bu sürenin 1 yılı ders görme ve 1 yılı da tez hazırlama olarak devam eder. Ders döneminde ya da tez hazırlamada başarısız olanlara 2 yarıyıl daha ek süre veriliyor. 6 yarıyıllık dönemde başarısız olanların üniversite ile ilişiği kesiliyor.
Yüksek lisans azami süre ne kadar?
MADDE 29 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç dört yarıyıldır. Programın azami süresi altı yarıyıldır.
4 yıllık üniversite lisans mı yüksek lisans mı?
4 yıllık üniversite lisans mı yüksek lisans mı?
Lisans: Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarı yıllık (4 yıl) programı kapsayan bir yükseköğretimdir. Lisans düzeyinde örgün, açık ve dışarıdan (ekstern) eğitim verilmektedir.
Lisans kaç yıl?
Lisans kaç yıl?