Son Konular

Limited sirket ortaklari sigortali olabilir mi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Limited şirket ortakları sigortalı olabilir mi?

– Şirket sahipleri ya da ortakları 1 Ekim 2008 tarihinden sonra kendi şirketlerinde SSK'lı olamıyorlar. – SSK'lı olarak çalışırken, kendi işyerine veya başka işyerine ortak ya da yönetim kurulu üyesi olanlar sigortalılıkları bitinceye kadar Bağ-Kur kapsamına alınmayacak, SSK'lı olarak devam edecekler.
Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar?
Bugünkü hesaba göre de 2022'nin başında en düşük SSK emeklisinin aylığı 3.030 liraya, en düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 2.724 liraya ve en düşük tarım emeklisinin aylığı ise 2.195 liraya yükselecek. 2021 yılında ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 8.36, yılın ikinci yarısında ise yüzde …
Limited şirket ortağının emekli maaşı kesilir mi?
01.10.2008 tarihinden önce sigortalı olup 4/a, 4/b kapsamında yaşlılık aylığı almakta iken anonim şirketlere ortak sıfatı da taşımak suretiyle yönetim kurulu üyesi olan veya limited şirketlere ortak olan kişilerin bu sıfatları dolayısıyla elde ettikleri gelirleri üzerinden SGK olarak herhangi bir kesinti yapılmayacak …

Emekli kişi limited şirket kurabilir mi?

Emekliler, gerekli şartları sağlaması durumunda şirket kurma hakkına sahiptir ve yasal olarak herhangi bir engel yoktur. Aynı şekilde şahıs şirketi açma hakları da vardır. Daha sonra normal kişilerin şirket kurma süreci ile aynı işlem ve süreçleri tamamlayarak emekli olanlar da şirket kurabilmektedir.
Limited şirket ortağı Bağ-Kur'lu olmak zorunda mı?
Şirket sahipleri, ortakları ve kendi adına çalışanlar, yani Bağ-Kur'lular, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren kendi şirketlerinde SSK'lı olarak çalışamıyor, kendilerini SSK'lı gösteremiyorlar. Bağ-Kur'lu olmak zorundalar ve Bağ-Kur üzerinden, yani 4/B'li olarak emekli olmak durumundalar.
Yönetim kurulu Üyesi başka şirkette sigortalı olabilir mi?
3.1-Anonim Şirket Ortakları Yönetim kurulu üyesi olan ortaklar ise, seçildikleri tarih itibariyle, yönetim kurulu üyesi oldukları şirket tarafından 15 gün için de SGK ya bildirilerek, 4/b (eski Bağ-Kur) kapsamında sigortalı sayılırlar.
Bu maaş 295,79 TL ek ödeme ile birlikte 7.690,68 TL olacaktır. 2021 yılına ait yıllık enflasyonun yüzde 21 çıkması halinde 2022/Ocak zam oranı yüzde 11,57 olacağından 2022/Ocak zamlı emekli maaşı ek ödeme dahil 8.580,50 TL olacaktır. 2021 yılına ait yıllık enflasyonun yüzde 22 çıkması halinde 2022/Ocak zam oranı yüzde …
Emekliye zam oranı ne kadar?
SSK, BAĞ-KURDA DURUM TÜİK'in açıkladığı 5 aylık enflasyona göre de işçi ve Bağ-Kur emeklileri için şimdiden yüzde 10.47 zam kesin gözüküyor. 2022'nin 3 Ocak tarihinde açıklanacak 6 aylık enflasyona göre bu zam oranı daha da artabilir.
Emekli şirket ortağı Bağkurlu olmak zorunda mı?

Çalışan birinin şahıs şirketi kurabilir mi?

4A SSK Kapsamında Şirket Kurmak Özel sektörde çalışan kişinin aynı zamanda şirket kurması, İş Kanunu tarafından yasaklanmamıştır. Bu konuda ayrıca dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. SSK'lı çalışanın şirket kurduğunda en büyük avantajı ise Bağkur primi ödemekten kurtulmasıdır.
Yurtdışında çalışan emeklinin maaşı kesilir mi?
Sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008 tarihinden önce olsa da emekli aylığınız Ekim 2008 öncesi ve sonrası prim günleriniz üzerinden hesaplanacağından, yurtdışında çalışmaya başladığınızda Türkiye'deki emekli aylığınız kesilir. …

Velayet kac yas araligini kapsar?

Akciger kanseri tedavisi ne ise yarar?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt