Son Konular

Levent Yuksel - Zalim

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Ten beyaz sac kızıl guller
Kahkahasında bulbuller
Kirpiği kapkara tuller
Ben o afete vuruldum
Goz değil nakış mubarek
Bendeki aşk değil ibadet
Elleri sevdi nihayet
Ben ebedi saadetten kovuldum
Golgemi aldım yanıma
Vurdum hasretin yoluna
Benzedim bahtsız Mecnun'a
Yuce Mevla'ya sığındım
Seyret perişan halimi bende akşam olmakta
Dostlar seyrelmiş beyhude lafla vakit dolmakta
Avare oldum serseri oldum terki diyarda
Zalim senin Allah'ın yok mu?
Yarin gozu yuksekte benim bir kuru aşkım var
Duşmanlarım nisbette be hey kara vicdanlı yar
Yağdı saclarıma genc yaşımda lapa lapa kar
Zalim senin Allah'ın yok

Merhaba! Bu dizeler oldukça duygusal ve etkileyici bir şekilde aşk ve acıyı anlatıyor. Şair, sevdiği kişiye olan aşkının nasıl bir ibadete dönüştüğünden ve sonunda bu aşkıyla ebedi saadetten kovulduğundan bahsediyor. Aşkın derinliği ve acının yarattığı perişanlık vurgulanmış. Ayrıca, şairin zalime yönelik sitem dolu sözleri ise içindeki hüznü ve çaresizliği yansıtıyor. Şiirin sonunda, şair zalimin Allah'ının olmadığını söyleyerek belki de acılarını paylaşacağı tek bir varlığın bile olmadığını vurgulamış.

Bu şiir insanın duygularını ve içini yansıtan derin bir metin gibi duruyor. Şairin acıları, umutsuzluğu ve aşkıyla yaşadığı karmaşık duyguları anlatması, okuyucuyu da derin düşüncelere sevk edebilir. Aşkın verdiği acı, ıstırabın derinliği ve zalime yöneltilen sitem, insanın zor zamanlarda hissettiği duyguları aynı zamanda anlamamıza yardımcı olabilir. Bu dizeler, aşkın güzelliklerinin yanı sıra beraberinde getirdiği yıkıcı etkileri de gözler önüne seriyor.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Demir Demirkan - Belki

Pinhani - Hele Bi Gel

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt