Son Konular

Lastik yanaklari neden asinir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Lastik yanakları neden aşınır?

Lastik havalarının fabrika verilerinden daha fazla şişirilmesi bu tip aşınmaya neden olur. Bunun sonucunda ise lastiğin taban kısmının ortası daha fazla aşınırken kenarları çok daha az aşınarak dengesiz bir aşınma meydana gelir. Lastiğin yere temas alanı da azaldığından dolayı yol tutuş azalır.

Lastik neden önemli?

Erdoğan Duransoy, araçlarda lastiklerin öneminin göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğunu söyledi. Araçta hızlanma, tork ve fren güçlerinin doğrudan uygulandığı parçaların lastikler olduğunu ifade eden MMO Konya Şubesi Başkanı Ö. Erdoğan Duransoy, "Lastiklerdir ve araçların yolla temasını sağlayan tek unsurdur.
Lastiğin damağı lastiğin çapını belirler ve janta tam olarak oturmasını garanti eder. Genel olarak lastik damağı tel demetinden oluşur. Katlanır bisikletlerde tel demeti yerine aramid fiber kullanılır.
Lastik önemli mi?
Yanlış lastik basıncıyla araç sürmek, özellikle ıslak koşullarda aracın yol tutuşunu ve frenlemeyi etkileyebilir ve güvenliğinizi ciddi ölçüde tehlikeye atabilir. Ciddi ölçüde yetersiz şişirilmiş lastikler ile araç sürmek, aşırı ısınmaya ve neticede lastiklerin patlamasına yol açabilir.
Neden Michelin lastik?
Michelin ayrıca üretim bandındaki istediği kaliteyi yakalayabilmek için kendi patentli makinalarını üretmiştir. Bu özel üretim makinaları sayesinde kontrol güvenliği arttırılmış üretim hata oranları düşürülmüştür. Bu yüzden Michelin bugün Dünya'nın en iyi lastik üreticisi konumundadır.

Topuk Teli nedir?

Lastiğin janta temas eden bölgesinde bulunan lastik bileşenlerinin tümüdür. Yan yana gelmiş ve kauçuk karışımı ile birbirine bağlanmış topuk teli demeti, topuk dolgusu ve jant yastığı başlıca topuk bileşenleridir. Topuk, lastiğin janta iyi oturmasını ve sıkıca bağlanmasını sağlar.

Lastik yanağında yırtık muayeneden geçer mi?

Araçlarınızın lastiklerinin yanak kısmında oluşmuş balonlar ağır kusur sayılmaktadır. Lastiklerde tehlike arz edecek yarıklar, yırtıklar ve kesikler var ise ağır kusur sınıfına girmektedir.

iPhone 11 ve 11 Pro boyutlari ayni mi?

Kalebend ne demek?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.713
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt