- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Lastiğin üretim tarihi nerede yazar?
Lastik tarihini öğrenmek için yapmanız gereken lastiğin yan tarafında yani yanağında DOT ile başlayan koda bakmak. Bu kodun son 4 hanesi lastik tarihini göstermektedir. Üretim tarihi 4 rakamdan oluşur. İlk iki rakam üretim haftasını gösterirken son iki rakamı üretim yapılan yılı göstermektedir.
Akü kodu nerede yazar?
Akü kodu nerede yazar?
Akünün ne zaman üretildiğini bilmek önemli. Akü alırken veya akü taktırırken üretim tarihine mutlaka bakın. Peki, akü üretim yılı nerede yazıyor ve neden önemli? Üretim tarihi, akünün eksi kutup kısmı üzerine, akü gövdesi üzerinde ya da garanti belgesi üzerinde yazar.
Akünün tarihini nasıl öğrenebilirim?
Akünün tarihini nasıl öğrenebilirim?
4 haneli üretim tarihlerinde ilk üç hane yılın gününü, son hane ise yılın kendinisi işaret eder. Örneğin; 1348 üretim tarih kodu akünün 2018 yılının 134. gününde üretildiğini gösterir. Bu da 2018 yılının Mayıs ayına tekabül eder.
DOT sembolü nedir?
Lastiklerin kronolojik yaşı lastiğin yanağında "DOT" sembolünün ardından gelen karakterlere bakarak anlaşılabilir. Son dört rakam, lastiğin üretildiği yılı ve o yılın hangi haftasında üretildiğini gösterir. Bu dört rakamın ilk iki hanesi hangi haftada üretildiğini gösterir (Bunlar "01" ile "53" arasında değişir).
Akünün bitik olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Akünün bitik olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Araç stop ettiğinde akü voltajının 12 volt civarında olması gerekir. Marşa basınca da 10 voltun altına inmemeli. Eğer 10 voltun altına iniyorsa akü bitmiş, yani akünün değişmesi gerekiyor demektir.
Akü garanti süresi kaç yıl?
Akü garanti süresi kaç yıl?
Garanti süresi, akünün satışından itibaren başlar ve 2 yıldır. ( 24 aydır ) Bu şart sadece genel kullanım araçlar için geçerli olup; Ticari araçlar, taksiler, şehirlerarası hizmet veren otobüsler, starter kullanım dışı deniz araçları, iş makineleri, donanımlarını direkt aküden çalıştıran karavanlar için ise 1 yıldır.
Akünün bitmek üzere olduğu nasıl anlaşılır?
Dot nedir?
Dot nedir?
Polkadot (DOT), merkeziyetsiz bir kripto para birimidir. DOT, bağımsız işlem gören blockchain tabanlı ağları, birbirine bağlayarak güvenli bir veri alışverişi sağlamayı amaçlıyor.