Son Konular

Kuyumcu olmak icin ne yapmali?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Kuyumcu olmak için ne yapmalı?

Kuyumcu Nasıl Açılır
- Dükkanınız için yapı kullanma izni ve kira sözleşmeniz ya da tapu senediniz.
- fotoğraf ve kimlik gibi kişisel belgeleriniz.
- Vergi levhası fotokopiniz.
- İşyerinize su, doğalgaz, elektrik bağlandığına dair belgeler,
- SGK belgesi,
- Şirket olarak işyeri açanlar için imza sirküleri, sicil gazetesi.
Altın tamircisi nasıl olunur?
Kuyumcular odasıyla, atölye personeliyle ve meslektaşlarıyla iletişim hâlindedir. Mesleğin eğitimi, yeterli sayıda müracaat olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinin kuyumculuk teknolojisi alanı Takı İmalatı (Kıymetli Metal ve Taş İşlemeciliği) dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir.
Kuyumcu dükkanı açmak için ustalık belgesi nasıl alınır?
Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Altın yapan kişiye ne denir?

Kuyumcu (Altın ve Gümüş İşleme), kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, altın, gümüş ve benzeri kıymetli metalleri estetik bir anlayışla şekillendirme ve kıymetli taşlarla işleme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Kuyumcu ustalık belgesi parayla alınır mı?
Ustalık belgesi kiralama ile iş yeri açmak parayla ustalık belgesi satın almak gibi yasal bir işlem değildir. Üstelik olası hatalarda ustalık belgesi sahibi kişi suçlu duruma düşmektedir.
Altın ustalık belgesi nasıl alınır?
Kuyumcu Ustalık Belgesi nasıl alınır?
- Kuyum işletmelerinin 31 Aralık 2021'e kadar yetki belgesi almaları gerekiyor.
- Kuyum işletmelerinin yetki belgesi alabilmek için;
- Kuyumcunun veya kuyum işletmesinin tam zamanlı çalışan en az bir personelinin ustalık belgesine sahip olması şartı getirilmiştir.

Airpodsun omru ne kadar?

Sac temizligi neden onemlidir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt