T
theking
Kurumuş kaz nasıl pişirilir? Kurumuş kaz pişirmek için öncelikle kazın yıkanması gerekmektedir. Ardından tuzlu suda bekletilerek tuzun ete işlemesi sağlanmalıdır. Kurumuş kazı pişirmek için öncelikle tencereye su eklenmeli ve kaynamaya bırakılmalıdır. Kaynayan suya kurumuş kaz eklenmeli ve kısık ateşte yaklaşık 2 saat boyunca pişirilmelidir. Pişirme süresi tamamlandığında kaz alınarak dinlendirilmelidir. Kurumuş kaz nasıl pişirilir sorusuna cevap olarak, pişirme esnasında isteğe bağlı olarak baharatlar ve sebzeler de eklenerek farklı tatlar elde edilebilir. Son olarak, kurumuş kaz dilimlenerek servis edilmeli ve afiyetle yenmelidir.
İçindekiler
Kurumuş kaz nasıl pişirilir? Kurumuş kazı pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Kazı ıslatın: Kurumuş kazı pişirmeden önce öncelikle ıslatmanız gerekmektedir. Kazı su dolu bir kaba koyun ve yaklaşık olarak 1-2 saat boyunca ıslatın. Bu işlem kazın etinin yumuşamasını sağlayacaktır.
2. Kazı temizleyin: Kazı ıslattıktan sonra, suyun içindeki pislikleri temizlemek için iyice yıkayın. Eğer gerekliyse tüylerini de temizleyebilirsiniz.
3. Kazı haşlayın: Temizlenen kazı bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Biraz tuz ekleyin ve kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte haşlayın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve kazı yaklaşık olarak 1,5-2 saat boyunca haşlamaya devam edin.
4. Kazı fırında pişirin: Kazı haşladıktan sonra fırında pişirmek için fırını 180 dereceye ayarlayın. Kazıyı bir fırın tepsisine alın ve üzerine tereyağı sürün. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve fırında yaklaşık olarak 1 saat pişirin.
5. Kazı sosu hazırlayın: Kaz pişerken üzerine lezzet katmak için sos hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir sos tavasında tereyağı eritin ve içine rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ekleyin ve biraz daha kavurun. Son olarak su veya kaz suyu ekleyin ve sosu koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
6. Kazı sos ile servis yapın: Kaz piştikten sonra üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis yapabilirsiniz. Dilimleyerek servis yapabilir veya bütün olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Adım 4: Pişmiş kazı fırına vererek üzeri kızarana kadar ızgara yapın.
Adım 5: Dilimleyerek servis yapın ve yanında pilav veya salata ile sunun.
Püf Noktası: Kurutulmuş kazı mutlaka önceden suda bekletin.
Püf Noktası: Kazın suyunu süzmeden önce iyice yumuşamasına dikkat edin.
Not: Kurutulmuş kazı önceden haşlamak lezzetini artırır.
İçindekiler
Kurumuş Kaz Nasıl Pişirilir?
Kurumuş kaz nasıl pişirilir? Kurumuş kazı pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Kazı ıslatın: Kurumuş kazı pişirmeden önce öncelikle ıslatmanız gerekmektedir. Kazı su dolu bir kaba koyun ve yaklaşık olarak 1-2 saat boyunca ıslatın. Bu işlem kazın etinin yumuşamasını sağlayacaktır.
2. Kazı temizleyin: Kazı ıslattıktan sonra, suyun içindeki pislikleri temizlemek için iyice yıkayın. Eğer gerekliyse tüylerini de temizleyebilirsiniz.
3. Kazı haşlayın: Temizlenen kazı bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Biraz tuz ekleyin ve kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte haşlayın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve kazı yaklaşık olarak 1,5-2 saat boyunca haşlamaya devam edin.
4. Kazı fırında pişirin: Kazı haşladıktan sonra fırında pişirmek için fırını 180 dereceye ayarlayın. Kazıyı bir fırın tepsisine alın ve üzerine tereyağı sürün. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve fırında yaklaşık olarak 1 saat pişirin.
5. Kazı sosu hazırlayın: Kaz pişerken üzerine lezzet katmak için sos hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir sos tavasında tereyağı eritin ve içine rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ekleyin ve biraz daha kavurun. Son olarak su veya kaz suyu ekleyin ve sosu koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
6. Kazı sos ile servis yapın: Kaz piştikten sonra üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis yapabilirsiniz. Dilimleyerek servis yapabilir veya bütün olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Kurumuş Kaz Nasıl Pişirilir?
| Kurutulmuş kaz nasıl pişirilir? |
| Malzemeler: Kurutulmuş kaz, su, tuz, baharatlar. |
| Adım 1: Kurutulmuş kazı 2-3 saat suda bekletin. |
| Adım 2: Kaynar suyla haşlayın ve tuz ile baharatlar ekleyin. |
| Adım 3: Yumuşayana kadar pişirin ve suyunu süzün. |
Adım 4: Pişmiş kazı fırına vererek üzeri kızarana kadar ızgara yapın.
Adım 5: Dilimleyerek servis yapın ve yanında pilav veya salata ile sunun.
Püf Noktası: Kurutulmuş kazı mutlaka önceden suda bekletin.
Püf Noktası: Kazın suyunu süzmeden önce iyice yumuşamasına dikkat edin.
Not: Kurutulmuş kazı önceden haşlamak lezzetini artırır.