Editör
Efsanevi Üye
Kurul ne demek ne demek?
a. Bir işi yapmak, yönetmek veya bir kurum ve kuruluşu temsil etmek için görevlendirilmiş kişilerden oluşmuş topluluk, heyet, konsey, asamble.
Konsey ne anlama gelir?
Konsey ne anlama gelir?
Konsey kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüklerinde kurul anlamına gelmektedir. Aynı zamanda toplanan bir meclis anlamına da gelmektedir. Bu nedenle kurul toplantısı kelimesi ile de sıklıkla karşılaşılmaktadır. Kurul toplantısı bir alanda oluşturulmuş bir kurulun toplantısı manasına gelmektedir.
Kurul Toplantısı ne demek?
Kurul Toplantısı ne demek?
Bir kuruluşta üyelerin tamamının katılımıyla yapılan toplantı. Yargı organları, dernek, ortaklıklar ve iktisadî devlet kuruluşlarında, temel sorunları en yetkili biçimde çözümleyen yüksek kurul.
Tıpta kurul ne demek?
entegre eğitim sistemi uygulayan tıp fakültelerinde öğrencilerin dört gözle beklediği sınav paketçiklerine verilen ad. entegre sistemden muzdarip tıp fakültelerinde okutulan sistemidir.
Kurul kelimesinin kökü nedir?
Kurul kelimesinin kökü nedir?
Yeni Türkçe >> kökünden gelen kurultay "büyük meclis" sözcüğünden türetilmiştir. kurultay maddesine bakınız.
Üniversite Öğrenci Konseyi ne demek?
Üniversite Öğrenci Konseyi ne demek?
Öğrenci Konseyi, üniversitelerde öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde öğrenci haklarını gözeten, hiçbir siyasi akıma bağlı olmayan Rektörlüğe bağlı resmi bir birimdir.
Konsey hangi dilde?
Konsey hangi dilde? Fransızca conseil "danışma, danışma meclisi" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince consilium "danışma, fikir sorma" sözcüğünden evrilmiştir.
Kurul toplantısı ne demek okul?
Kurul toplantısı ne demek okul?
dönem başı – ortası – sonu olmak üzere senede 3 kez yapılan ve eğitim öğretimin geliştirilmesinden ziyade sene içinde birikmiş kozların paylaşımına sahne olan toplantıdır. kısa süreni makbuldür. bazen 7 saati bulduğu olur.
Heyet toplantısı ne demek?
Heyet toplantısı ne demek?
Heyet, Arapça kökenli bir kelimedir. Sözlük anlamı kurul veya konseydir. Daha detaylı bir anlatımla "bir işi yapmak veya yönetmek üzere seçilmiş ya da atanmış belli sayıda kişiden oluşan topluluk" şeklinde tanımlanabilir. Hastanedeki sağlık kurulu biriminde görev yapan hekim grubuna verilen ad olarak da açıklanabilir.
Tıpta kaç komite var?
birçok tıp fakültesinde kullanılan, tıp fakültesi öğrencilerini hayattan bezdiren sistem. sene içerisinde kaçıncı sınıf olduğuna göre değişen genelde beş altı tane komite vardır. her komitenin farklı süresi vardır.
Tıp sınavları nasıl oluyor?
Tıp sınavları nasıl oluyor?
Bazı fakültelerde tüm yıl boyunca girilen sınavların ortalaması alınır. Yılsonunda ise tüm derslerin toplamından final sınavı yapılır. Final sınavı ve yıl içindeki sınavların ortalaması ile geçme kalma durumu belli olur. Entegre eğitim sistemi ülkemizdeki Tıp Fakültelerinde en çok kullanılan eğitim sistemidir.
Kurul türemiş mi?
Kurul türemiş mi?
Yeni Türkçe >> kökünden gelen kurultay "büyük meclis" sözcüğünden türetilmiştir.