Modoratör
Efsanevi Üye
Kurabiyeye hangi yağ konur?
Bazı kurabiye tariflerinde lezzetini hafifletmek ve kıvamını daha yumuşak hale getirmek için sıvı yağ, ağızda dağılan bir yapı oluşturmak için ise tereyağı birlikte kullanılır.
Kurabiyeye yağ yerine ne konur?
Bu seçenek, çikolata ve tarçın içeren tariflerde iyi sonuçlar verir.
- avokado.
- elma.
- elma püresi.
- kanola.
- kanola yağı
- kuru erik püresi.
- tereyağı
- yoğurt.
Katı yağlar nasıl elde edilir?
Katı yağlar nasıl elde edilir?
Margarinler; ayçiçek yağı, soya yağı, pamuk yağı, kanola ve palm gibi bitkisel yağlara, yağsız süt, su, vitaminler, süt proteinleri gibi eklemeler yapılmasıyla üretilir.
Kurabiye yaparken tereyağ yerine sıvı yağ kullanılır mı?
Kurabiye yaparken tereyağ yerine sıvı yağ kullanılır mı?
Kurabiye yaparken hangi yağ kullanılmalı Özellikle tadı güzel olan bir tereyağ kurabiyenizin hem kıvamını, hem tadını olumlu yönde etkiler. Margarin de kullanabilirsiniz ama ben mutfağıma margarin sokmuyorum. Tereyağ yerine sıvı yağ kullanırsanız kurabiyeler daha yumuşak olur ama ağızda dağılma denilen kıvama gelmez.
Margarinden kurabiye olur mu?
Özellikle farklı şekiller vermek istediğiniz kurabiyeler için margarinli kurabiye tariflerini tercih edebilirsiniz. Margarin daha ağır bir tat veriyor kurabiyeye. Daha tok kıvamlı bir kurabiye elde etmek istiyorsanız margarin de kullanabilirsiniz.
Siviyag yerine ne kullanabilirim?
Ayçiçek yağı
- 2.1 Sızma zeytinyağı
- 2.2 Hindistan cevizi yağı
- 2.3 Avokado yağı
- 2.4 Fıstık yağı
- 2.5 Keten tohumu yağı
- 2.6 Susam yağı
- 2.7 Kenevir tohumu yağı
- 2.8 Kanola yağı
Margarinler nasıl meydana gelir?
Margarinler nasıl meydana gelir?
Margarin; çeşitli yağların, su ve yağsız süt gibi malzemelerin karışımından oluşan ince kristalli bir besin maddesidir. Tamamen bitkisel kökenli yağlardan yapılır. Kase margarinlerin doymuş yağ içeriği zeytinyağı, ayçiçek yağı vb. sıvı yağlarla neredeyse aynıdır. Kolesterol içermez.
Kurabiye yaparken margarin yerine sıvı yağ kullanılır mı?
Kurabiye yaparken margarin yerine sıvı yağ kullanılır mı?
Margarin de kullanabilirsiniz ama ben mutfağıma margarin sokmuyorum. Tereyağ yerine sıvı yağ kullanırsanız kurabiyeler daha yumuşak olur ama ağızda dağılma denilen kıvama gelmez.
Aycicek yagi yerine ne kullanılabilir?
Kanola yağı, özel olarak yetiştirilmiş kolza bitkilerinden elde edilir ve diğer yemeklik yağlardan daha az doymuş yağa sahiptir. Omega-3 yağları açısından zengin olma avantajına sahiptir. Kanola yağı sadece ayçiçek yağı gibi hafif bir tada sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda fiyatı da düşüktür.