- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kültürel haklar nelerdir?
Kendi kültürel birikimi ile toplumun kültürel yaşamına özgürce katılma hakkını ve bu kültürü gelecek nesillere aktarabilmek için eğitim hakkını kapsar.
Ekonomik sosyal ve kültürel haklar Nelerdir?
Ekonomik, sosyal ve kültürel haklar; eğitim hakkı, barınma hakkı, yeterli bir yaşam standardı hakkı, sağlık hakkı ve bilim ve kültür hakkı gibi sosyoekonomik insan haklarıdır. Ekonomik, sosyal ve kültürel haklar, uluslararası ve bölgesel insan hakları güvenceleri ile tanınmış ve koruma altına alınmıştır.
Ekonomik Sosyal ve kültürel hakları sözleşmesinde korunan haklar nelerdir?
Temel maddeler
Sosyal ve ekonomik nitelikli haklar nelerdir?
Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar ya da "İkinci Kuşak" Haklar, istihdam, eğitim, sağlık gibi insan gelişimi için gerekli olan koşulların veya " insani olanakların geliştirebilmesini sağlayan ön koşullara" yönelik haklardır.
Sosyal haklar nelerdir maddeler halinde?
Toplumsal yaşama tam katılım için gerekli olan haklardır. Öncelikli olarak eğitim hakkını, aile kurma ve sürdürme hakkını, sağlık hakkını, ayrımcılıktan korunma hakkını içerir. Kim olursak olalım, toplumsal ya da ulusal kökenlerimiz ne olursa olsun, kadın ya da erkek olalım, eğitim hepimizin hakkıdır.
Sosyal haklar nelerdir örnek?
Toplumsal yaşama tam katılım için gerekli olan haklardır. Öncelikli olarak eğitim hakkını, aile kurma ve sürdürme hakkını, sağlık hakkını, ayrımcılıktan korunma hakkını içerir.
Ekonomik haklarımız nelerdir madde halinde?
Sosyal ve Ekonomik Haklarımız Şunlardır:
Hangisi Birleşmiş Milletler'in Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar?
1. Bu Sözleşmeye Taraf Devletler, herkese; a- Kültürel yaşama katılma; b- Bilimin gelişme ve uygulanmasının sağladığı olanaklardan yararlanma; c- Sahibi olduğu bilimsel, edebi ve sanatsal herhangi bir üründen doğan manevi ve maddi çıkarlarının korunması hakkını tanır.
Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi ne dayanarak kurulan ve 1995 te oluşturulan komite hangisidir?
Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme'nin denetim organı, Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Komitesidir.
Ekonomik ve sosyal haklar olarak ifade edilen ikinci kuşak hakları nelerdir?
İkinci Kuşak Haklar (Sosyal, ekonomik ve kültürel haklar)