- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kpss10 ve kpss121 nedir?
KPSSP121 puanı (P121), 2013'te ilk defa öğretmenlere uygulanan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin ve diğer KPSS'lerin (genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri) ortak puan türüdür.
KPSS P121 ne demek?
P121 puanı; 17 daldaki öğretmenlik için hesaplanan puan türüdür. Bu puan; Genel Kültür-Genel Yetenek+Eğitim Bilimleri+ÖABT bileşenlerinden oluşmaktadır.
Alan sınavından kaç net yapan atanır?
Tüm Bölümler – ÖABT-ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ (AlanNet>0 için)
Kpssp10 hangi meslekler?
KPSS P10 puanıyla aşağıdaki kurumlarca memur alımı yapılmaktadır:
KPSS hangi puan türüne bakılacak?
KPSS P2 puan türü hesaplanmasında %60 Genel Yetenek, %40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. Burada bilmeniz gereken P2 puanının KPSS Lisans sınavı sonrası hesaplanmasıdır. Yani önlisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz.
P10 puan türü nedir?
KPSS P10 PUAN TÜRÜ Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür. GK + GY + Eğitim bilimleri bileşenleri ile hesaplanmaktadır. Bu puan türü 1 yıl süreyle geçerli olmaktadır.
P121 puan türü 2 yıl geçerlidir. Her yıl yapılan KPSS ile bu puan türü hesaplanmakta ve kullanılmaktadır. Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür.
KPSS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR? Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilirler.
Edebiyatta atanmak için kaç puan gerekir?
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)