- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
KPSS ne gibi meslekler var?
Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.
KPSS puan 93 nedir?
KPSSP93 Önlisans mezunlarına yönelik olarak uygulanan KPSS sonucunda oluşturulan puan türüdür. İki yıllık üniversitelerden mezun olan adaylar çift yıllarda yapılan ve genellikle Eylül ayında uygulanan KPSS Önlisans sınavına girerler ve bu sınavın sonucunda başarı düzeylerine göre bir puan alırlar.
KPSS sınavı kazanınca ne oluyor?
KPSS sınavı kazanınca ne oluyor?
* Sınavlar lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeyinden yapılır. * Sınavlar lisans mezunları için Temmuz ayı başında yapılan sınavdan aldıkları puanla memur atamalarında tercih yapar. * Önlisans ve ortaöğretim mezunları için ise Eylül sonunda yapılan sınav ile memur atamalarında tercih yapabilmektedir.
Lise mezunları KPSS ile ne olabilir?
Lise mezunları KPSS ile ne olabilir?
Lise KPSS ile ne olunur? Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.
Lise mezunları için KPSS hangisi?
KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖN LİSANS BU YIL DÜZENLENECEK! Ancak bu sınavların puanlarıyla 2 yıl boyunca açılan ilanlara başvuru yapabiliyor. Bu yıl KPSS ortaöğretim (lise) sınavı 6 Kasım'da, KPSS ön lisans sınavı ise 2 Ekim tarihinde yapılacak.
KPSS P3 P93 ne demek?
P3 puan türü lisans mezunlarının KPSS sonucudur.P3 puan türünden alım yapan kamu kurumlarının memur alımlarına sadece lisans mezunu adaylar başvuru yapabilir. KPSS P93 NEDİR? KPSS P93 puan türü ise ön lisans mezunları içindir. Ön lisans KPSS 'ye giren adayların sonuç sayfasındaki puanları P93 puan türünden sonucudur.
P122 puan türü nedir?
P122 puan türü nedir?
Diyanet İşleri Başkanlığı KPSSP122 ortaöğretim, lise mezunu din görevlisi atamalarında kullanılan puan türüdür. Yani Diyanet KPSS122 puan türü üzerinden personel alımı yapmaktadır.
KPSS B grubu KPSS A grubu sınavına girebilir mi?
KPSS B grubu KPSS A grubu sınavına girebilir mi?
Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların 2019 KPSS'ye girmeleri gerekmemektedir.
A grubu ve B grubu kadro ne demektir?
Ancak düşük sayıda da olsa KPSS-A kadrolarına mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, kontrolör ve uzman yardımcısı olarak başvurabilmesine de imkan tanımaktadır. B Grubu Kadrolar KPSS-B grubu kadrolar ise yukarıda belirtilen KPSS-A dışında kalan tüm devlet kadrolarıdır.
Lise mezunları için KPSS ne işe yarar?
KPSS de yer alan Ortaöğretim/Ön Lisans, yani ortaöğretim okullarından veya ön lisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları(MYO) ve dengi açık öğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda yer alanlar içindir.
KPSS lisans sınavı ile nerelere gidebilirim?
KPSS lisans sınavı ile nerelere gidebilirim?
P3 puanı dışında kpss lisans puanı ile memur alan kurumlar bulunuyor. P1 puanı türüne göre Merkez Bankası, Rekabet Kurumu personel alımı yapıyor. P2 puan türüne göre Merkez Bankası, Kalkınma Bankası, Vakıfbank personel alımı yapıyor. P10 puan türü eğitim fakülteleri mezunlarının başvuracakları kurumları temsil ediyor.
Lise mezunu olanlar hastanede çalışabilir mi?
Lise mezunu olanlar hastanede çalışabilir mi?
Hasta kabul görevlisi, hasta danışmanı kadrolarına yapılan alımlara başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki başvuru şartlarını taşıması gerekmektedir. Özel hastanelere en az lise mezunu hasta kabul, hasta danışmanı ve sekreter alımı yapılıyor.
Lise mezunları için KPSS Ne Zaman?
KPSS Ortaöğretim oturumu için başvurular 1-13 Eylül 2022 tarihleri arasında alınacak. Sınav ise 6 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.
Lise mezunu hangi KPSS'ye girer 2022?
2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 14 Ağustos'ta gerçekleşecek. KPSS Önlisans başvuruları ise 3 Ağustos'ta başlayıp 15 Ağustos'ta bitecek. Sınav ise 2 Ekim'de gerçekleşecek. KPSS Ortaöğretim başvuruları ise 1 Eylülde başlayıp 13 Eylül'de bitecek.