Modoratör
Efsanevi Üye
Kozmetik ürünlerini kim denetler?
Kozmetik ürünler, 24/3/2005 tarihli ve 5324 sayılı Kozmetik Kanununun 7 nci maddesine dayanılarak; Avrupa Birliği Kozmetik Mevzuatının 76/768/EEC sayılı Konsey Direktifi ile 96/335/EC sayılı Komisyon Kararına paralel olarak hazırlanan; "Kozmetik Yönetmeliği" kapsamında "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu" tarafından …
PGD kapsamı nedir?
Piyasa gözetimi ve denetimi (PGD), ürünlere dair teknik mevzuatı hazırlamaya ve yürütmeye yetkili bulunan kamu kuruluşlarının, ürünün piyasaya arzı veya dağıtım aşamasında veya ürün piyasada iken ilgili teknik düzenlemeye uygun olarak üretilip üretilmediğini, güvenli olup olmadığını denetlemesi veya denetlettirmesi …
Ülkemizde ilaçların tüketimi üretimi satışı hangi bakanlık tarafından denetlenir?
Ülkemizde ilaçların tüketimi üretimi satışı hangi bakanlık tarafından denetlenir?
Ülkemizde ilaçların ruhsatlandırılmasıyla ilgili yetkili bakanlık Sağlık Bakanlığı'dır ("Bakanlık").
Sekonder ambalaj ne demek?
Bilindiği üzere 21 Ekim 2017 tarih ve 30217 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünler İmalathaneleri Yönetmeliği'nin 4 üncü maddesi p bendinde "Sekonder ambalajlama: Beşeri tıbbi ürünle temas eden iç ambalajın, dış kutuya/ambalaja konulması, kutu değişimi, baskı, barkodlama/karekodlama, bandrol/etiket …
Kozmetik ürün ruhsatı için hangi kurum yetkilidir?
İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Kozmetikler Şubesi kozmetik ürünlerin piyasa gözetim ve denetimi ile yetkili ve sorumlu olup kozmetik ürünler ve üretim yerleri için herhangi bir izin belgesi düzenlenmemektedir.
PGD açılımı nedir?
PGD açılımı nedir?
PGD (Preimplantasyon Genetik Tanı) PGS' den farklı bir kullanım alanı vardır. PGD ile tek gen hastalıkları denilen anormallikler taranmaktadır.
PGD çıkış nedir?
Piyasa Gözetim ve Denetim mevzuatı gereği değerlendirilen örnekler hakkında "Uygunsuz" geri bildirimi alındığında MKYS' de "PGD Çıkış" işlem türü ile stokta mevcut uygunsuz ürünlerin "FİRMA" ibaresi seçilerek satın alındığı tedarikçiye iadesi yapılır.