Modoratör
Efsanevi Üye
Köy okullarına yardım nasıl yapılır?
bir kere kendilerinden yardım isteyen öğretmenlerin öğretmen belgelerini iletmelerini isteyerek doğrulama yapıyorlar. sonrasında bu öğretmenlerin okullarının ve öğrencilerinin kırtasiye/giyim vs. ihtiyaçlarını hesaplarından paylaşıyorlar. yardım yapmak isteyenler öğretmenle iletişime geçip ihtiyaçları gönderiyor. daha …
Köy okulları açılacak mı?
Köy okulları açılacak mı?
Milli Eğitim Bakanlığı, sekiz yıllık zorunlu eğitimle birlikte uygulamaya giren "taşımalı eğitim" sistemi yerine, öğrenci sayısı 10'dan az olmayan tüm köy okullarının hizmete açılmasını kararlaştırdı.
Kardeş Okul projesinde neler yapılır?
Okullar arası tanışma, kaynaşma, ortak sosyal etkinlikler, sportif faaliyetler, değerler eğitimi, veli kaynaşması, doğa projeleri, gıda atölye çalışmaları, önemli gün ve hafta çalışmaları kardeş okullarımız tarafından yapılmıştır.
Köyde kaç tane okul var?
Köyde kaç tane okul var?
Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de 6 bin 200 köy okulu mevcuttur. Eğitime tamamen kapalı köy okulu sayısı 17 bin.
Lise köy okulları ne zaman açılacak?
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda yüz yüze eğitime yarından (1 Haziran) itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacak. 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek.
Köy okulları uzaktan eğitime geçecek mi?
Köy okulları uzaktan eğitime geçecek mi?
Milli Eğitim Bakanlığınca, 15 Şubat'ta kademeli yüz yüze eğitimin başlayacağının duyurulmasının ardından Türkiye genelindeki köy okulları, okul idarecileri, öğretmen ve hizmetlilerin çalışmalarıyla yüz yüze eğitime hazır hale getirildi.
Kardeş okul uygulaması nedir?
Kardeş okul olarak seçilen okula ihtiyacı doğrultusunda okulun eksikliklerini gidermek, eğitim ve öğretime yardımcı olmak, zor koşullar içinde eğitim gören öğrencilerin de ihtiyaçlarını karşılamak amaçlanmıştır.
Kardeş okul ne demek?
Kardeş okul ne demek?
Bir okulun, toplumsal ve kültürel bakımdan yardıma gereksinimi olduğunu belirleyip desteklediği, yardımlarda bulunduğu okul. Bir okulun, toplumsal ve kültürel bakımdan yardımı gereksediğinden ötürü seçtiği ve türlü konularda özdeksel ve tinsel yardımda bulunduğu okul. Fellow-school.