Editör
Efsanevi Üye
Kosher Damgasi ne demek?
Kosher'in Tanımı Kosher belgesi musevi inancına uygun olarak üretilmiş ürünleri tescilleyen bir belgedir. İşletmelerde üretim yapılırken tüm aşamaların ve kullanılan malzeme ve hatta ekipmanların musevi inançlarına uygunluğu din adamları(haham) tarafından üretim yerinde kontrol edilir.
Koşer sertifikası nedir?
Koşer sertifikası nedir?
Üretilen gıda maddelerinin Musevi inanış esalarına uygun şekilde hazırlandığını kanıtlayan belgeye Kosher Belgesi denmektedir. Bu belge dini kurallar yanında gıda maddelerinin kaliteli, insan sağlığına uygun ve güvenilir olduğunu da göstermektedir.
Koşer beslenme nedir?
Koşer beslenme nedir?
Musevilerin dini inançlarına uygun olan gıdalardır. Bu inanışa göre, et ve süt aynı öğünde tüketilmez ve domuz, kabuklu deniz ürünleri ile yüzgeçsiz ve pulsuz balıklar yenmez. İnek, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanların etleri ile yüzgeçli ve pullu balıklar yenebilir.
Koşer belgesi nasıl alınır?
Bir gıda ürününün Kosher belgesi alabilmesi için söz konusu ürünün ve üretim yerinin İsrail Hahambaşılığından onaylı bir haham tarafından denetlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, hijyenik olmayan ve Musevi inancına göre yasaklanmamış ürün, katkı maddesi ve süreçler ile üretimin gerçekleşmesi gerekmektedir.
Koşer belgesi nasıl alinir?
Koşer belgesi nasıl alinir?
Helal belgesi ne demek?
Helal belgesi ne demek?
Helal sertifika, tarafsız ve ehil bir kurum tarafından üretim sürecinin helal standartlara göre işleyip işlemediği kontrol edilerek, firmalara verilen onaylanmış bir belgedir.
Kosher belgesi musevi inancına uygun olarak üretilmiş ürünleri tescilleyen bir belgedir. İşletmelerde üretim yapılırken tüm aşamaların ve kullanılan malzeme ve hatta ekipmanların musevi inançlarına uygunluğu din adamları(haham) tarafından üretim yerinde kontrol edilir.
Helal Kosher Belgesi Nedir?
Koşer et ne demek?
Koşer et ne demek?
Koşer et kavramı, yenilmesi uygun olan et ürünlerine verilen bir unvandır. Bir yiyeceğin koşer olarak kabul edilebilmesi için o yiyeceğin dinen tüketimine izin verilen gıdalardan yapılmış olması gerekmektedir. Koşer olmayan gıdalar için zıt anlamlı turfa kelimesi kullanılmaktadır.
Yahudiler neden tavuk yemez?
Yahudiler neden tavuk yemez?
İnanca göre böylece tavuğu kestiren kişinin günahları, sembolik olarak tavuğa veya paraya geçiyor. Kudüs'de ağırlıklı olarak Haredem Yahudilerinin yaşadığı "Mea Shearim" bölgesinde yaygın olarak yaşatılan dini gelenek için çok sayıda Yahudi kesimhaneler önünde kuyruklar oluşturdu.
Kosher belgesi ne işe yarar?
Koşer yemek haram mı?
Koşer yemek haram mı?
Koşer veya kaşer (İbranice: כשׁר; Sefarad Yahudilerince kaşer, Aşkenaz Yahudilerince koşer diye telaffuz edilir), Yahudiliğe göre; yenilmesi ve kullanılmasında dinen bir sakınca bulunmayan ürünlerdir.
Torku margarin helal mi?
Torku margarin helal mi?
Konumuzun neticesine gelirsek; Torku helal sertifikalıdir.
Hangi ürünlerde helal sertifikası var?
– Süt, yoğurt, ayran, kaymak, tereyağı, krema, peynir ve çeşitleri için helal sertifikasına sahip olan markalardır. İsmi yer alan markaların deterjan, yüzey temizleyici, yağ çözücü, şampuan, sıvı sabun, diş macunu, leke çıkarıcı, çamaşır suyu gibi ürünleri helal sertifikasına sahiptir.
Koşer et yenir mi?
Koşer et yenir mi?
Kosher ise sadece gıda ile sınırlıdır. Gıda bağlamında, helâle benzer manası olabilir, fakat tıpatıp helâl kabul edilemez. Mesela, eti helâl ve helâl kesim etin, şarapla muamele edilmesi Kosher şartına uygun olduğu halde, böyle bir et ürünü haramdır.
Yahudiler nasıl günah çıkartır?
Yahudiler nasıl günah çıkartır?
Kaparot (İbranice: כפרות, Tekil: Kapara) bazı Yahudilerce Yom Kippur arifesinde uygulanan bir Yahudi ayinidir. Kişi, tavuğu veya bir tutam demir parayı bir başkasının kafasının üzerinde üç kere çevirerek o kişinin günahlarını sembolik olarak tavuğa veya paraya geçirir.