Modoratör
Efsanevi Üye
Köpeklerin ödül maması nedir?
Köpek ödül maması köpeğinizin komut alması ve eğitilmesi için verilen bir mama çeşididir. Bundan dolayı da köpek ödül mamasını sık sık vermemeniz gerekir. Doğru alışkanlıklar pekiştirmek amacıyla eğitim sırasında köpek ödül maması verilmelidir.
Ödül maması kilo aldırır mı?
Ödül mamaları beslenmede elzem değildir, ancak besin değerine sahiplerdir. Yüksek kalorili ürünler sıklıkla verildiği takdirde fazla kilo sorunu oluşabilir.
Ödül maması yerine ne kullanılır?
2014 yılında yapılan bir araştırma, köpekler ödülleri çok sevdiklerini söylüyor….İşte köpeğinize verebileceğiniz 5 sağlıklı atıştırmalık:
- Havuçlar. Bu turuncu sebzeler köpeğiniz için zevkli bir mamadır.
- Balkabağı Balkabakları köpekler için sağlıklı bir mamadır.
- Olgunlaşmış muz.
- Pişmiş somon.
- Kuru Kayısı
Köpek Ödül Maması zararlı mi?
Köpek Ödül Maması zararlı mi?
Yavru köpeklere köpek ödülü maması vermek, eğitim sürecinde iken yanlış değildir. Ancak köpeğiniz sırf seviyor diye durduk yere ve sık sık köpek ödülü maması verirseniz, eğitim alması için sakıncalı bir davranış gerçekleştirmiş olursunuz.
Ödül mamasını çok verirsek ne olur?
Ödül mamasını çok verirsek ne olur?
Gerekli mineral ve vitamin, yağ ve protein değerlerini içerisinde bulundurmayan veya aşırı olan ödül mamaları sağlıklı olmayacaktır, yani aynı bizlerdeki fast food ürünler gibi sağlıksız olacaktır.
Yetişkin köpek ödül maması yavru köpeğe verilir mi?
Köpeğiniz çok hareketliyse ve normal kilosunu koruyamıyor ise yavru maması veya yüksek enerjili yavru maması kullanılabilir, fakat normal olarak 1 yaş üstü köpekler için, yetişkin mamaları daha uygundur.
Ödül maması ne zaman verilmeli?
Kedi ödül maması kediler 6 aylık olduktan sonra verilebilir. Kuru mamaya geçen her kedi için ödül maması uygundur. Ancak kedi çok küçük ise ödül mamasının mantığını anlamayacaktır. Bundan dolayı da ideali eğitim vermeye çalıştığınız altıncı aydan itibarendir.
Ödül maması kedilere zararlı mı?
Özellikle sodyum ve tuz oranı yüksek ödüller kedilerde aşırı idrar yapma problemlerini ileri dönemlerde de börek fonksiyon bozukluklarına sebebiyet verebilir. Bu tarz yiyecekler dikkatli seçilmezse faydadan çok zarar verecektir. Pirinçli kedi ödül çubukları gibi kedi ödüllerinde de aşırıya kaçılmaması tavsiyedir.
Yavru kedi ödül maması yer mi?
Yavru kedi ödül maması yer mi?
Ödül maması zararlı mi?
Ödül maması zararlı mi?