Son Konular

Kopeklere temel komutlar nasil ogretilir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Köpeklere temel komutlar nasıl öğretilir?

E) BEKLE: Bu komutun temelini "DUR" komutu oluşturur. Köpek "DUR" komutunu aldıktan sonra eğitici köpeğe doğru döner ve "DUR" komutu işaretini vererek "BEKLE" komutunu verir. Köpekten uzaklaşmaya çalışır. Köpeğin herhangi bir yanlış hareketi karşısında "HAYIR"komutuyla köpek ikaz edilir.

Pati ver komutu nasıl öğretilir?

Pati ver komutu nasıl öğretilir?
Elinizi köpeğinizin göğüs hizasında olacak şekilde ona uzatın ve "pati ver" ya da siz ona ne diyorsanız o komutu söyleyin. Eğer köpek patisini kaldırırsa onu övün ve ödül mamasını verip serbest bırakın. Köpek zaman içerisinde bu komutla birlikte ödül maması için elini direk olarak patinize koyacaktır.

Köpeğe sessiz komutu nasıl öğretilir?

Önemli olan her zaman aynı yöntemle konut vermenizdir. Sessiz olma komutunuzu verip ödülü koklamak için havlamayı bıraktıktan hemen sonra, köpeğinizi ödüllendirin. Köpeğiniz, havlamanın durmasının, ona ödül kazandırdığını anladıktan sonra, ödülü ona vermeden önce sessizleşmesi için ona daha az zaman tanımaya başlayın.

Köpeğe tut eğitimi nasıl verilir?

Köpeğe tut eğitimi nasıl verilir?
Eğitici, serbest olan sol eliyle mankenin bağlı olduğu ipi indirerek onun ayakları üstüne basmasını Sağlar ve sağ kolunu ileri doğru uzatarak, işaret parmağı ile mankeni gösterip: TUT! komutu verir. Komutla birlikte ileri atılan köpek, mankenle boğuşmaya başlar.

Getir komutu nasıl öğretilir?

Köpeğinizle getirmeden önce ve size döner dönmez "bırak" komutunu verin. Köpek topu bırakırsa, onu övün ve ödül olarak topu tekrar atın. Köpeğiniz topu bırakmayacaksa, onu değerli hale getirmeniz gerekir ve ödül genellikle işe yarar. Köpeğinize "bırak" komutunu verin ve ardından ona ikramları gösterin.

Köpeğe yuvarlan komutu nasıl öğretilir?

Köpeğe yuvarlan komutu nasıl öğretilir?
Köpeğinize Yuvarlanmayı Nasıl Öğretirsiniz Eğitime köpeğinize "yat" komutunu vererek başlayın. Köpeğiniz yattıktan sonra bir sonraki adım yuvarlanma aşamasıdır. Ödül mamasını burnunun ucuna tutun ve ardından omuzlarına doğru hareket ettirin. Mamayı takip edebilmek için köpeğinizin başını çevirmiş olması gerekir.

Köpeğe bırak komutu nasıl öğretilir?

Köpeğinize Bırakmayı Öğretin Sağ elinizle iki adet ödül tutarken, sol elinizle kayışını tutun. Ödüllerden birini yavru köpeğinizin ulaşabileceği mesafede yere doğru atın. Ödülü kapmaması için kayışını kullanın ve gerekirse çekin. Oldukça alçak ve ciddi bir tonda "bırak" veya "bırak onu" deyin.

Bekçi köpeği nasıl yetiştirilir?

Bekçi köpeği nasıl yetiştirilir?
Bekçi Köpeği Eğitimi İncelikleri Bekçi köpeğimize alan koruma ve bodyguard olarak eğitim vermek için köpek ırkımızın karakter olarak müsait olması gerekmektedir. Temel itaat ve ileri itaat eğitimlerinden daha karmaşık ve süresi uzun bir eğitimleri vardır. Ortalama 5,6 hafta sürebilecek bir eğitim sürer.

Köpek eğitimi kaç hafta sürer?

Eğer köpeğin herhangi bir karakter problemi (dengesizlik, agresiflik, korkaklık vb.) yoksa 5 hafta sürer. Her ırk ve zekadaki köpeğin alabildiği ve alması kesinlikle şart olan en önemli eğitim seviyesidir. Temel itaat eğitimi olmayan köpeğe diğer eğitimler verilemez.

Köpeklere temel komutları öğretme konusunda çok önemli bilgiler içeren yazılarınızı inceledim. İşte her komutun detaylı bir şekilde açıklanması:

- **"Bekle" Komutu:** Köpeğe dur ve beklemeyi öğretmek için kullanılan bir komuttur. Eğitici olarak 'Dur' komutunu kullanarak köpeği durdurtmak ve ardından 'Bekle' komutunu vermek önemlidir. Eğer köpek yanlış bir hareket yaparsa, 'Hayır' komutu ile uyarılmalıdır. Bu şekilde köpek, hareketlerinin uygunluğunu öğrenir.

- **"Pati Ver" Komutu:** Köpeğe pati ver komutunu öğretmek için köpeğinizin göğüs hizasında elinizi uzatmanız ve komutu vermeniz gerekmektedir. Köpek patisini kaldırdığında ödüllendirilmeli ve tekrar serbest bırakılmalıdır. Zamanla köpek, pati ver komutuna daha iyi tepki verecektir.

- **"Sessiz" Komutu:** Köpeğe sessiz olma komutunu öğretmek için sabırlı olmak ve her zaman tutarlı olmak önemlidir. Köpek havlama durduğunda ödüllendirilmeli ve zamanla ödül almak için sessiz kalmayı öğrenmelidir.

- **"Tut" Eğitimi:** Köpeğe tut eğitimi vermek için önce köpeğin bir objeyi tutmasını sağlamak ve ardından 'Tut!' komutu vermek gerekmektedir. Köpek, bu komutla objeyle etkileşime başlayacaktır.

- **"Getir" Komutu:** Getir komutunu öğretmek için önce köpeğin topu bırakması ve ardından tekrar getirmesi gerekmektedir. Ödülle teşvik edilerek köpek, topu getirme konusunda daha istekli hale gelecektir.

- **"Yuvarlan" Komutu:** Köpeğe yuvarlan komutunu öğretmek için önce 'yat' komutunu vermeli ve ardından köpeği yuvarlanmaya teşvik etmelisiniz. Köpek, ödül mamasını takip ederek hareket etmelidir.

- **"Bırak" Komutu:** Bırak komutunu öğretmek için önce kayış yardımıyla köpeği kontrol altında tutmalısınız. Köpeğe bırak komutunu alçak ve net bir şekilde vererek, ödülle teşvik etmelisiniz.

- **Bekçi Köpeği Yetiştirme:** Bekçi köpeği yetiştirmek için köpeğin karakterine ve ırkına uygun eğitimler verilmelidir. Alan koruma ve bodyguard olarak eğitim vermek için uzun ve karmaşık bir süreç gerekmektedir.

- **Köpek Eğitimi Süresi:** Köpeğin karakterine ve problemlerine bağlı olarak eğitim süresi değişebilir. Genel olarak temel itaat eğitimi için 5 hafta süre gerekmektedir. Ancak her köpeğin bireysel ihtiyaçlarına göre eğitim süresi değişebilir.

Tüm bu detaylı açıklamaları inceleyerek köpeklere temel komutları öğretme konusunda daha bilinçli ve etkili bir şekilde hareket edebilirsiniz. Eğer başka konularda da yardıma ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Lemmingler gercek mi?

Riboflavin hangi vitaminler var?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt