T
theking
Konserve Fasulye Tanımı İçin Materyaller
7 kg taze fasulye
3 kg domates
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytinyağ
Konserve şişesi (27 tane yarım kg)
Konserve Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Fasulyeleri yıkayıp kurulayıp temizledim.
Büyük bir tencereye fasulyeyi 1 bardak zeytinyağ ve kabuklarını soyduğum domates koydum.
Altı kısık biçimde yarım saat pişirdim. Benim çoktu sararması uzun oldu şayet 2 3kg yapılacaksa daha kısa müddette hazırlanır.
Sonra sararıp senene kadar (senme sarması ve fasulyenin yumuşaması) ağzı kapalı pişirdim.
Yarım saat sonra 2yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı şeker artıp karıştırdım.
Suyu salan ve sararan fasulyeyi altını kapatmadan tencerenin konserve şişesine doldurun.
Sonra aykırı kapatıp 1gün üzeri kapalı soğumaya bırakın deneyeceklere afiyet olsun 7 kg fasulye den yarım kg şişelerde 27tane çıktı.
Konserve Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7 kg taze fasulye
3 kg domates
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytinyağ
Konserve şişesi (27 tane yarım kg)
Konserve Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Fasulyeleri yıkayıp kurulayıp temizledim.
Büyük bir tencereye fasulyeyi 1 bardak zeytinyağ ve kabuklarını soyduğum domates koydum.
Altı kısık biçimde yarım saat pişirdim. Benim çoktu sararması uzun oldu şayet 2 3kg yapılacaksa daha kısa müddette hazırlanır.
Sonra sararıp senene kadar (senme sarması ve fasulyenin yumuşaması) ağzı kapalı pişirdim.
Yarım saat sonra 2yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı şeker artıp karıştırdım.
Suyu salan ve sararan fasulyeyi altını kapatmadan tencerenin konserve şişesine doldurun.
Sonra aykırı kapatıp 1gün üzeri kapalı soğumaya bırakın deneyeceklere afiyet olsun 7 kg fasulye den yarım kg şişelerde 27tane çıktı.
Konserve Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı