- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Komisyon Başkanı ne demek?
Koordinasyon Kurulu'na Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen bir Yönetim Kurulu üyesi Başkanlık yapar. Komisyon Başkanı en az 1 hafta önceden yapacakları toplantı gündemini EGİAD Dernek Merkezine iletir ve e-mail yoluyla üyelere gönderilmesini sağlar. Komisyon başkanı gündeme uygun bir şekilde toplantıyı yönetir.
AB Konseyi ne is yapar?
Avrupa yasalarını onaylamak; birçok politika alanında Avrupa Parlamentosu'yla beraber çalışır. Üye devletlerin genel ekonomik ve sosyal politikalarını koordine etmek. AB ve diğer ülkeler veya uluslararası organizasyonlar arasında uluslararası anlaşmalar yapmak. Avrupa Parlamentosu'yla beraber AB bütçesini onaylamak.
Avrupa Birliği kim yönetiyor?
Avrupa Birliği'nin bu tip haklara sahip önemli yönetim birimleri Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği Konseyi, Liderler Zirvesi, Avrupa Adalet Divanı ve Avrupa Merkez Bankası'dır. Parlamentoyu, Avrupa Birliği vatandaşları beş yılda bir oylama yöntemiyle seçerler.
Avrupa Birliği Komisyonu ne işe yarar?
Komisyon, ulusal hükümetlerden bağımsızdır. Görevi, bir bütün olarak AB'nin çıkarlarını temsil etmek ve desteklemektir. Yeni AB yasaları için öneriler tasarlar ve bunları Avrupa Parlamentosu'na ve Konsey'e sunar.
Avrupa Parlamentosu kimlerden oluşur?
Parlamento, bugün için Avrupa Birliği'ne üye 27 devletin toplamda 705 temsilcisinden oluşuyor. Bu rakam, 704 üye ve bir Başkanı içeriyor. Hangi üye devletin kaç parlamenter ile temsil edileceği üye devletlerin nüfuslarına göre tespit ediliyor.
Avrupa Birliği Konseyi kimlerden oluşur?
46 üye ülke.
Avrupa Parlamentosu ne işe yarar?
Avrupa Parlamentosu, yasama sürecine katılır, bütçeye ilişkin yetkiler taşır ve Komisyon ve Konsey'i denetleme yetkisini de bünyesinde barındırır. Parlamento, Avrupa Komisyonu üyelerinin tayinlerinin onaylanması ve üçte iki oy çoğunluğuyla Komisyon'u görevden alma yetkilerine sahiptir.