- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Koko öldü mü?
İşaret dilinde uzmanlaşan goril Koko dün 46 yaşında hayatını kaybetti. Dişi goril Koko, 1971'de San Francisco Hayvanat Bahçesi'nde doğdu. Hayatının 46 yılını dolu dolu orada geçirdi. Koko, yetenekliydi ve bilgiliydi.
Maymun mu güçlü insan mı?
Maymun mu güçlü insan mı?
Şempanzelerin bizden daha güçlü kaslara sahip oldukları bir gerçek, ancak düşünülenin aksine birçok insandan daha güçlü değiller. Şempanzeler çekme ve atlama konusunda vücut kütlelerine göre insanlardan yaklaşık 1.5 kat daha güçlüdür.
Goril Koko ölmeden önce ne dedi?
İnsanlarla işaret dilini kullanarak iletişime geçen Goril Koko'nun son mesajı düşündürücü "İnsanlar aptal, dünyayı kurtarın!". İnsanları seviyorum, dünyayı seviyorum, ancak insanlar aptal, aptal! Çok üzülüyorum, ağlıyorum. Zaman azalıyor, dünyayı düzeltmeliyiz, ona yardım etmeliyiz.
Maymun Koko öldüklerinde hayvanlar nereye gider?
Maymun Koko öldüklerinde hayvanlar nereye gider?
Şu an 71 yaşında olan Birbirlerinden sürekli öğrenerek ve birlikte yaşlanarak bir ömür geçirdiler. Şu an 71 yaşında olan Patterson bir keresinde ölümü bile tartıştıklarını belirterek, ona öldüklerinde hayvanların nereye gittiğini sorduğunu ve Koko'nun da "huzurlu bir boşluğa" diye cevap verdiğini söyledi.
Goril yaşıyor mu?
Goriller sadece Afrika'da yaşarlar.
Goril mi güçlü insan mı?
Goril mi güçlü insan mı?
İnsandan altı kat güçlü oldukları tahmin ediliyor. Gorillerin insana göre pek çok açından avantajları var. Örneğin 1.300 basınç gücü uygulayabiliyorlar, bu da bir aslan ya da köpekbalığının gücünün çok ötesinde… Uzun kilometreler koşamasalar bile, bir saate 32-40 km hızla gidebiliyorlar.
Maymun Kaç IQ?
70-95 aralığında olduğu tahmin ediliyor. İnsanlarda ortalama IQ ise 100. 2007 yılında kaybettiğimiz Washoe üstün dil becerilerine sahip dişi bir şempanzeydi.
87 IQ iyi mi?
87 IQ iyi mi?
IQ Testi Sonuçlarını Nasıl Yorumlarsınız? Ortalama 100 olarak kabul edildiği için 100'ün üzeri ortalama üstü, 100'ün altı ortalamanın altı olarak kabul edilir. 70 IQ'nun altı zihinsel engelli olarak kabul edilir. 160 IQ'nun üstü ise genelde dahi olarak kabul edilir.
Goril Koko ne dedi öldüklerinde hayvanlar nereye gider?
Hayvanlar öldükten sonra nereye gider?
Hayvanlar öldükten sonra nereye gider?
"Hayvanların ruhları bâkî kalacağını ve Hüdhüd-ü Süleymânî (a.s.) ve Nemli ve Naka-i Sâlih (a.s.) ve Kelb- Ashab-ı Kehf gibi bazı efrad-ı mahsusa hem ruhu, hem cesediyle bâkî âleme gideceği ve her bir nev'in ara sıra istimal edeceği bir tek cesedi bulunacağı rivayat-ı sahihadan anlaşılmakla beraber, hikmet ve hakikat.