Modoratör
Efsanevi Üye
Koçluk eğitimi Neden Önemlidir?
Koçluk, öncelikle kişisel gelişim ve farkındalık sağlar. Bireyin kendisini tanıyarak, ne olduğu, ne olmak istediği ve nereye ulaşmak istediği ile potansiyelinin ortaya çıkmasına odaklanarak, davranışlarında ve seçimlerinde daha esnek olabilmesini sağlayan bir çalışma modelidir.
Öğrenci koçluğu nedir ne işe yarar?
Öğrenci koçu, öğrencilerin algı ve zaman yönetimini geliştirmeleri konusunda yardımcı olmaktadır. Sınav süreçlerinde iç disiplinlerini geliştirerek, süreç kontrolü sağlamlarında, özgüven gelişiminde, zihin ve duygu durumlarını kontrol etmelerini sağlamakta yol göstericidir.
Koç Lider ne demek?
Koç Lider ne demek?
Kariyer geliştirme sürecinde lider pozisyonuyla koç, uygulayacağı eğitimde yöneticilere dönük bilgilendirici ve olgunlaştırıcı eğitimde bir sorumluluk sahibi- dir. İster otoriter isterse uzmanlık birikiminden olsun koç'un liderlik gücü, eğitim pratikleri açısından sorumluluk doğuran bir yetiştirme birikimidir.
Ilgi ve verimlilik artışı için uygulanan koçluk türü nedir?
Ilgi ve verimlilik artışı için uygulanan koçluk türü nedir?
İş geliştirme koçluğu hayatlarında belirli bir kariyer sahibi olmuş başarılı insanların bu başarılarını devam ettirebilmeleri ve kendilerini aşmaları için hizmet veren bir koçluk çeşididir.
Eğitim koçu olmak için ne yapılmalı?
Öğrenci koçu olmak için üniversitede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Herhangi bir üniversite bölümünü bitiren kişiler öğrenci koçu olmak için Öğrenci Koçluğu Eğitimi almalı ve bu alanda geçerli sertifikaya sahip olmalıdır. Dolayısıyla öğrenci koçu olmak için gereken süre uzayabilmektedir.
Öğrenci koçluğunda ne yapılır?
Öğrenci koçluğunda en önemli unsur öğrenci ve koçu arasındaki uyum ve işbirliğidir. Öğrenci koçunun genel olarak amacı öğrenciyi belirlemiş olduğu hedefleri konusunda başarıya ulaştırmak için doğru yönde yönlendirmektir. Ayrıca sıkıntı ya da stres altında olan öğrencilere gerekli motivasyonu sağlamaktadır.