Editör
Efsanevi Üye
Kocabaş ne işe yarar?
İyi bir antioksidandır. Bu sebeple detoks aracı olarak kullanılır. Vücuttaki glikoz seviyesini düşürerek diyabete karşı koruma sağlar. Yüksek lif içeriği nedeniyle sindirim sistemini rahatlatır, kabızlığı önleyici etkisi vardır.
Yoğurtlu kırmızı pancar salatası nasıl yapılır?
Yoğurtlu Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancarı haşlayalım kabuklarını soyup rendeleyelim ve süzgeçte suyunu süzdürelim.
- Yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
- İçine süzülmüş pancarı, dereotunu, mısırını ve cevizi ilave edip karıştıralım.
- Servis tabağına alalım.
Mor pancar neye iyi gelir?
Mor pancar neye iyi gelir?
Mor rengini veren betalain sebebi ile içerdiği antioksidan dolayısı ile kalbi korur ve kanserle savaşır. Kişilerin bünyesindeki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. İçerdiği antioksidan serbest radikallerle savaşır. Bu durumda kalp korunur ve kanserle mücadelede büyük önem taşıyor.
Kocabaş ile ne yapılır?
Yoğurtlu Pancar ( Kocabaş) Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
- Köz Biberli Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi.
- Yoğurtlu Tavuk Salatası Tarifi.
- Yoğurtlu Patates Topları
- Yoğurtlu Tavuklu Salata Tarifi (videolu)
- Etimekli Yoğurtlu Gün Salatası (videolu)
- Soslu Patates Salatası
- Yoğurtlu Mısırlı Marul Salatası
Yoğurtlu pancar mezesi nasıl yapılır?
Yoğurtlu Pancar Mezesi Nasıl Yapılır?
- Pancar yumuşayana kadar haşlanır, kabuğu soyularak rendelenir.
- Sarımsak ince ince doğranır ya da rendelenir.
- Bir kaba pancar , tuz, sarımsak ve yoğurt koyularak karıştırılır.
- Servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı ve ceviz koyulur.
Beyaz pancar çiğ yenir mi?
Beyaz pancar çiğ yenir mi?
Pancar, çok yumuşak lezzetini yüksek şeker içeriğine borçludur. Bu nedenle oldukça enerjiktir, ancak iyi miktarda vitamin, mineral ve eser element sağlar. Çiğ veya pişmiş olarak tüketilmesi, canlılığı ve refahı garanti eder.
Kırmızı Kocabaş turşusu nasıl yapılır?
Ben 3 adet kavanoz kullandım pancarları kavanozlara koyalım. Üzerine sirkeyi 3 kavanoza pay edelim sarımsakları aralarına serpiştirelim tuzu ılıyan pancar suyunun içine ilave edelim eritelim. İsteğe göre kırmızı acı biberi kırarak aralarına koyabilirsiniz ben koymadım kavanozlara pay edelim.
Kocabaş pancarı nasıl pişirilir?
Pancar Haşlaması (Kan Kaynağı Kansızlığa Son) Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 kilo pancarı güzelce soyup tencereye konur.
- Pancarı tencereye koyduk dan sonra 1 litre suyu ekleyin ve kapağını kapattın.
- 2,30 saat pişsin tabi arada bakın ve piştikten sonra da servise hazır ve afiyet olsun her kese tavsiye ederim.
Pancar hangi hastalığa iyi geliyor?
Pancar hangi hastalığa iyi geliyor?
İçeriğinde A, B6, B12, C, E ve K vitaminleri bulunmaktadır. Aynı zamanda fosfat ve potasyum gibi birçok mineral içeren pancar kansere karşı koruyucu görevi yapmaktadır. Pancar betalain denilen fitonutrientler içerir. Bu madde kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıklarıda engelliyebilir.