Editör
Efsanevi Üye
Klişe nedir ve örnekler?
Günümüzde klişe olarak kabul edilen çoğu ifade, geçmişte oldukça etkili fakat çok fazla kullanıldığı için zamanla etkisini yitirmiş ifadelerdir. İsim olarak klişe: Baskıda kullanılmak amacıyla, üzerine kabartma resim, şekil, yazı çıkarılmış metal levha. Sıfat olarak klişe: Basmakalıp (söz, görüş vb.)
Kilişenin anlamı nedir?
Klişenin anlamı İsim olarak klişe, baskıda kullanılmak amacıyla üzerine kabartma resim ya da şekil çıkartılmış metal bir levha anlamına geliyor.
Klişeleşmiş söz ne demek?
Klişeleşmiş söz ne demek?
Klişeleşmiş söz ne demek? 1-)Kaliplaşmiş Sözler, Laflar, Hep Ayni Şeylerin Tekrarlanmasi.
Klişe ne demek ekşi sözlük?
Klişe ne demek ekşi sözlük?
boku çıktığı halde geçerliliğini ve varlığını sürdüren durum,şey,davranış,hal,fikir,o, şu,bu.
Basmakalıp ne demek TDK?
Türkçeyi yazım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmak isteyenlerin sık sık yazılışını merak ettikleri sözcüklerden biri de 'basmakalıp'dır. BASMAKALIP NE DEMEK: 1- Özgünlüğü olmayan, değişiklik göstermeyen, bilineni tekrarlayan, harcıâlem, klişe.
Basmakalıp söz ne demek?
Basmakalıp: Sözlü ve yazılı anlatımda herkesçe bilinen ve çok kullanılmış düşüncelere, sözcük ve deyimlere, benzetmelere denir. Klişe, klişeleşmiş sözcükleri de aynı anlamda kullanılır. 1. (sıfat) Özgünlüğü olmayan, değişiklik göstermeyen, bilineni tekrarlayan, harcıâlem, klişe.
Kesifleşme ne demek?
Kesifleşme ne demek?
tekasüf / tekâsüf / تكاثف Kesifleşme. Yoğunlaşma. Sıklaşma. Bir noktada toplanma.
Istim üzeri ne demek?
Istim üzeri ne demek?
(buharla işleyen araçlar için) kalkmaya hazır duruma gelmek. Gemi istim üstünde, kalkması yakın. Demir almak için süvari bekleniyordu. (mecaz) hemen gidecek durumda bulunmak.
Basmakalıp insan nedir?
Basmakalıp insan ne demek? Basmakalıp, orijinal olmayan demektir. Artık herkes tarafından alışılmış olan durumlar ve standart fikirlere basmakalıp denir. Osmanlı döneminde kontrol edilmeden ve düzeltilmeden, olduğu gibi yayımlanan yazılar için basmakalıp kelimesi kullanılırdı.