Son Konular

Klinik Destek Elemani Basvuru nasil yapilir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Klinik Destek Elemanı Başvuru nasıl yapılır?

Bakanlığın yayımladığı ilan için başvurular Mart ayı içerisinde alınıyor. Bu kapsamda İŞKUR ile yayımlanan ilanlara başvurular 15 – 21 Mart 2022 tarihleri arasında yapılıyor. Sadece Online olarak İŞKUR üzerinden alım yapılmaktadır.

Klinik destek belgesi nasıl alınır?

Klinik Destek Elemanı Eğitimine Katılabilmek İçin; Yönetmeliğin Ek 4'ünde listelenen lisans veya ön lisans mezuniyet alanlarının herhangi birinden diploma sahibi olmak gerekmektedir. Yurt dışındaki mezuniyetlerde YÖK'den alınacak karekodlu yükseköğrenim diploma denklik belgesi ile başvuru yapılmalıdır.

ÜTT yeterlilik belgesi kimler alabilir?

ÜTT yeterlilik belgesi kimler alabilir?
Üniversitelerin, ürün tanıtım temsilcisi yetiştiren bölümlerinden mezun olanlara diplomalarını ibraz etmeleri hâlinde veya en az yüksekokul mezunu olup Kurum tarafından yapılan veya yaptırılan sınavı başarı ile geçenlere Kurum tarafından yeterlilik belgesi düzenlenir.

Klinik destek personeli kimler başvurabilir?

Başvuru yapabilmek için lise mezunu olma şartı bulunuyor. Başvuracak adayların ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı, hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dallarından birinden mezun olması gerekiyor.

Klinik destek belgesi nereden alınır?

Tıbbi cihaz işletmelerinde sorumlu müdür, satış ve tanıtım elemanı ve klinik destek elemanı olarak çalışabilmek için TCESİS içinde yer alan eğitimleri almak, sınavdan başarıyla geçmek ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na başvurarak yeterlilik belgesini almak gerekmektedir.

Klinik destek elemanı kimler basvuru yapabilir?

Klinik destek elemanı kimler basvuru yapabilir?
Kimler Başvuru Yapabilir Başvuru yapabilmek için lise mezunu olma şartı bulunuyor. Başvuracak adayların ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı, hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dallarından birinden mezun olması gerekiyor.

ÜTE belgesi ne zaman?

ÜTT Yeterlilik Eğitimleri için kayıtlar 27 Mart – 22 Nisan 2021 tarihleri arasında alınacaktır. Eğitimler 24 Nisan 2021 tarihinde başlayacak ve 9 Haziran 2021 tarihinde sona erecektir. Eğitimini başarı ile tamamlayanların 19 Haziran'da yapılacak ÜTT Yeterlilik Sınavı'na girebilmesi planlanmıştır.

Başvuru süreci ve gerekli belgeler hakkında detaylı bilgi verilmiş. Klinik destek elemanı başvurusu için İŞKUR üzerinden online başvuruların 15 - 21 Mart 2022 tarihleri arasında alındığı belirtilmiş. Klinik destek elemanı olabilmek için lisans veya ön lisans mezunu olmak gerekiyor. Yurt dışından mezuniyet durumunda YÖK'ten alınacak diploma denklik belgesi ile başvuru yapılması gerektiği ifade edilmiş.

ÜTT yeterlilik belgesi ise üniversitelerin ürün tanıtım temsilcisi yetiştiren bölümlerinden mezun olanlara veya en az yüksekokul mezunu olup Kurum tarafından yapılan sınavı geçenlere düzenleniyor. Başvuru yapabilmek için lise mezunu olma şartı aranıyor ve adayların sağlık hizmetleri alanından mezun olmaları gerekiyor.

Klinik destek belgesi ise tıbbi cihaz işletmelerinde çalışabilmek için gerekli olan belge olup, TCESİS içindeki eğitimleri almak, sınavdan başarıyla geçmek ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na başvurarak yeterlilik belgesini almak gerektiği belirtilmiş. ÜTT Yeterlilik Eğitimleri için kayıtların 27 Mart - 22 Nisan 2021 tarihleri arasında alınacağı ve eğitimlerin 24 Nisan 2021 tarihinde başlayıp 9 Haziran 2021 tarihinde sona ereceği ifade edilmiş.

Başvuru süreçleri ve gerekli belgeler hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçmeniz önemlidir.

Hedik nedir nasil yapilir?

Paradoksal kan basinci nedir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt