Modoratör
Efsanevi Üye
Klasik demokrasi nedir kısaca?
Atina demokrasisi ya da klasik demokrasi, Yunan şehir devleti Atina'da antik dönemde ortaya çıkan doğrudan demokrasi şeklini ifade etmektedir. Halk demokrasisi, referandum gibi araçlarla halkın iradesinin yansımasına ve somutlaşmasına izin veren doğrudan demokrasi türüdür.
Ulusal Demokrat ne demek?
Ulusal demokrasi, Milliyetçilik ilkelerinin demokrasi ilkeleri ile uyumlu olduğunu öngören bir görüştür. Terim olarak ilk defa, milliyetçi liderler tarafından demokrasi görüşüne uyarlanmış hali olarak kullanıldı.
Delegasyoncu demokrasi ne demek?
Delegasyoncu demokrasi ne demek?
Delegatif demokrasi (veya delegasyoncu demokrasi), demokrasiye işlerlik sağlayan kuvvetlerin (yasama, yürütme ve yargı) arasındaki denge mekanizmasının zarar görmesi sonucu oluşan bir yönetim biçimidir.
Liberal demokrasinin nitelikleri nelerdir?
Liberal demokrasinin nitelikleri nelerdir?
Bir liberal demokraside vatandaşların siyasal katılımı, sadece düzenli aralıklarla yapılan seçimler aracılığıyla temsilcilerini seçmekle sınırlı değildir. Klasik demokrasi modeline benzer bir şekilde, siyasal otorite kimi önemli kamusal meselelerde referandum uygulayarak halkın doğrudan iradesine başvurabilir.
2 sınıf demokrasi nedir?
Demokrasi, dünyadaki tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir tür yönetim biçimidir.
Klasik çoğulcu demokrasi nedir?
Çoğulcu demokrasi (nispi demokrasi), çoğunluğun mutlak hakimiyetini reddeden, azınlıktakilerin siyasal ve kültürel haklarının kabul edilmesi gerektiğini ve azınlığın da bir gün çoğunluk olabilme hakkının verilmesini savunan demokrasi anlayışıdır.
Türkiyede hangi partiler var?
Türkiyede hangi partiler var?
Seçimlere katılabilen partiler
Parti | Genel başkan
BTP | Bağımsız Türkiye Partisi | Hüseyin Baş
BBP | Büyük Birlik Partisi | Mustafa Destici
CHP | Cumhuriyet Halk Partisi | Kemal Kılıçdaroğlu
DEVA | Demokrasi ve Atılım Partisi | Ali Babacan
Delege sistemi ne demek?
Delege sistemi ne demek?
Delege demokrasisi (ya da alternatif olarak bilinen şekliyle akışkan demokrasi), oy verme yetkisinin temsilcilerden ziyade delegelerce kullanıldığı bir demokratik kontrol biçimidir. Bu terim hali hazırda var olan ya da önerilen popüler kontrol aygıtlarının genel bir tanımıdır.