Son Konular

Kızılay Nedir Kısaca Kızılay Ne Demektir

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

SoruCevap

Kızılay nedir kısaca,
Kızılay ne demek,
Kızılayın Görevi,

Ülkemizde 11 Haziran 1868 yılında kurulan ilk sivil toplum kuruluşudur. Tamamen insanlara yardım etmek amacıyla kurulmuştur. Adını Mustafa Kemal vermiştir.

Görevlerini söyleyecek olursak; her türlü felaket anında yani yangın, deprem, sel gibi durumlarda insanların yardımına koşan onlara yiyecek ve giyecek gerek olduğu takdirde çadır ve barınaklar kuran bir yardım kurumudur. Halkın yaptığı bağış ve yardımlarla bu vazifesini yürütmektedir.

Kızılay'a kurban ibadetini yaptıktan sonra derileri bağışlayarak, durumu iyi olan insanlar bağışlarda bulunabilir. Düzenlenen bağış kampanyalarıyla bağışlar arttırılabilir. Toplanan bu yardımlar, yani bağışlar yarın belki de bize yardım olarak olarak geri dönecek. Bir felaket olduğu zaman orada bulunan insanlara yardım etmek gerekir.

Her yıl ülkemizde 29 Ekim ile 4 Kasım arası Kızılay haftası olarak kutlanır. Bu haftada Kızılay'ın öneminden, görev ve amaçlarından bahsedilir. Kızılay'ın merkez noktası Ankara'dır. Fakat Türkiye'nin her yerinde merkezleri bulunmaktadır. Bize düşen ilk görev Kızılay kan kampanyalarına katılmak gerekir. Unutmamalıyız ki yaptığımız her kan bağışı gerektiği yere ulaştırılarak bir hayat kurtarmaktadır. Bunun bilincinde olup kan bağışına dikkat edilmelidir.

Kızılay, 1868 yılında kurulan ve tamamen insanlara yardım etmeyi amaçlayan ilk sivil toplum kuruluşudur. Mustafa Kemal'in adını taşıyan bu kuruluş, felaket anlarında insanlara yardım etmekte ve ihtiyaç duydukları yiyecek, giyecek, çadır ve barınak gibi temel ihtiyaçları karşılamaktadır. Kurban ibadeti sonrası deri bağışı yaparak veya bağış kampanyalarına katılarak Kızılay'a destek olunabilir. Kızılay'ın her yıl 29 Ekim ile 4 Kasım arasında kutlanan haftasında önemi vurgulanır ve kan bağışları gibi yardımların önemi üzerinde durulur. Kızılay'ın merkezi Ankara olsa da Türkiye genelinde merkezleri bulunmaktadır. Kızılay'ın kan kampanyalarına katılarak bir hayat kurtarma şansı elde edebiliriz.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

Gece ve gunduzun nasıl oluştuğunu anlatan resim ve kısa acıklamalar

Dunyanın Donuş Hareketleri

1. Konular

1. 1.284.226
  2. Mesajlar

1. 1.670.381
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt