- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kızı kere ne demek?
kürtçede eşşeğin ammı anlamına gelir ve bütün küfürlerin temel öğesini oluşturur.
Rusça Kak ne demek?
dela: rusca'da iş,meşguliyet,sorun,mesele manasındadır; ve "kak dela?" kalıbında çoğuldur.
Kak ne demek?
Kak ne demek?
Kak kelimesi Türkçe'de "" anlamına gelir. Kak kelimesi Türkçe'de "Zayıf ve kuru (kimse)." anlamına gelir.
Kuşkane kürtçe ne demek?
Kuşkane kürtçe ne demek?
kürtçe tencere manasını taşıyan,yaramaz ve çok konuşan insanlara takılan lakap. "tencere tava kuşkana" üçlüsündeki "kuşkana" kelimesiyle aynı kökten gelmektedir. Kürtçede yemek pişirme aracıdır. Qevçi de vardır kaşıktır.
Hırı Keri ne demek?
kürtçe, eşeğin siki demektir. her ne kadar sözcük ve dil babında türkçesinden farklı görünse de, aynı durumlarda, aynı cevaplarda kullanılır. çimki ji bune hırı keri olarak cumle icinde kullanabiliriz.
Rusça Krasiva ne demek?
rusca' da "güzel" anlamına gelen kelime.
Paznakomitsa ne demek?
Paznakomitsa ne demek?
rusça "tanıştığımıza memnun oldum" demektir. daha uzun bir şekilde priyatna s vami paznakomitsya kullanılabilir. ruslar resmi ya da gereksiz uzun konuşmayı pek sevmezler ve böyle konuşanları samimiyetsiz ya da züppe olarak algılarlar. ad soyad söylendikten sonra memnun oldum anlamında "priyatna" deyip geçerler.
An kakmak ne demek?
An kakmak ne demek?
iki tarla arasında sınır olarak bırakılan toprağı (an/añ) kendi tarlasına almak, çekmek. yani minik ölçülerde işgalcilik. denizli yöresinde "an kakdırmak" deniyormuş, fethiye'de böyle sade ve etkin fiil biçemiyle söylenir.
Kuşkana hangi dil?
kuşkana: erzurum ve civarında kullanılan bir kelimedir.eruzurum' da bu kelimenin birkaç söyleniş çeşidi vardır.
Ezu KUZI ne demek?
kürtçe'de "ez kuze diyattenim" diye bir söz var "ben senin için dünyayı bile değiştiririm" anlamına geliyor şu naifliğe bak.
Kuzu Keri ne anlama gelir?
Kuzu Keri ne anlama gelir?
kürtçe eşeğin am'ı anlamına gelen küfür.
Ez Bırçime esprisi ne?
Ez Bırçime esprisi ne?
"Ez bırçime" Türkçe çevirisi nedir? Sosyal medyada sıkça espiri konusu olan "Ez bırçime" ifadesinin anlamı… Facebook, tiktok, youtube ve daha birçok içeriğe konu olan aynı zamanda Kürtçe'de günlük hayatta sıkça kullanılan bir ifade olan "Ez bırçime" "Ben açım veya karnım aç" demektir.
EJI Kurmanci ne demek?
"ben kürtüm." anlamına gelen kürtçe cümle.