Son Konular

Kitle Ozellestirme nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Kitle Özelleştirme nedir?

Kitlesel özelleştirmenin en önemli özelliği, müşteri ve şirket arasındaki etkileşimle, bir ürünün dizayn aşamasından itibaren özelleştirilmiş ürünler ortaya çıkarmayı hedefleyen bir pazarlama stratejisi olmasıdır. Coca Cola'nın bu kampanyası da bu tanımla tamamen örtüşüyor.
Kitlesel özel üretim stratejisi nedir?
Kitlesel kişiye özel üretim, bilgisayar destekli bilgi sistemlerinin, esnek ve tam zamanında üretim sistemleriyle bütünleştirilmesi ve bütünleştirilen bu sistemler ile her bir müşterinin uygun maliyetle alabileceği, kendi istek ve ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş mal ve/veya hizmet üretimidir (Savaş & Bardakçı.

Kitlesel Kişiselleştirme nedir?

Kitlesel kişiselleştirme (mass customization), ürün ve hizmet farklılıkları ve yenilikleri yaratma yoluyla değişen ürün taleplerini karşılamak ve daha geniş bir müşteri kitlesine hizmet etmek yeteneğini ifade etmektedir(BOYNTON, VİCTOR,PİNEII: 1993, 47).
Kitlesel bireyselleştirme ne demek?
Kitlesel bireyselleştirme, kitlesel üretimden farklı bir şekilde müşterileri tek tip olarak değil her birini ayrı ayrı memnun etmeyi kendine prensip edinen bir model olarak karşımıza çıkmaktadır. Maliyetleri minimum seviyede tutmak üzere tasarlanmış olan üretim sistemleri bu çerçevede yeniden düzenlenmektedir.
Kitlesel üretim nedir? (Ekonomi) (Mass production) Seri üretim veya fabrikasyon üretim diye de adlandırılır. Mevcut teknolojiden yararlanarak makine ve tesislerde büyük hacimlerde standartlaştırılmış mallar üretimini ifade eder. Kitlesel üretim, fabrika üretimi demektir.
Kişiye özel üretime ne denir?
müşteri bilincinin yükselmesi, tek tip üretim yerine kişiye özel üretim yapılması gerekliliği ancak bunun maliyeti yükseltmesi akabinde firmalar, üretim süreçlerini maliyeti yükseltmeden özel taleplere cevap verecek şekilde geliştirmişler, bu kavramın adı da mass customization olmuştur.

Kişiselleştirilmiş ürün hizmet sunumu nedir?

E-ticaret sitelerinde kişiselleştirme sistemlerini kısaca; her müşterinin bireysel bilgi ve tercihlerine göre (yaş, cinsiyet, iş, coğrafya, satın alma davranışı, satın alma tercihi vb.) ürün veya hizmet önerisi sunmaktır şeklinde tanımlayabiliriz.
Bireyselleştirme stratejisi nedir?

Tek mal üretimi nedir?

Bu üretim çeşidi, belli bir sürede tek çeşit ürün üretir. Bir daha aynı üretim tekrarlanmaz. Örnek olarak gemileri, köprüleri ve tünelleri verebiliriz.
Kitlesel bireyselleştirme stratejisi nedir?
Kitlesel bireyselleştirme ise, bilgisayar destekli bilgi sistemlerinin esnek ve tam zamanında üretim sistemleriyle bütünleştirilmesi ve bu bütünleşik sistemlerin her bir müşteri için, uygun maliyetlerle bireyselleştirilmiş farklı bir ürün ve hizmet meydana getirilmesi olarak tanımlanmaktadır (Yovovich, 1993, s.43; …

YOS diploma notu kac olmali?

Giyimde KDV orani kac 2021?

1. Konular

1. 1.284.245
  2. Mesajlar

1. 1.670.668
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt