- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kişisel sınır ihlali nedir?
Başkalarına ve kendi kendimize saygımız, öz değerimiz olduğunu ve başkalarına bizi tanımlamasına izin vermemenin yollarını aramamızın yoludur. Kişisel sınırlar, başkaları tarafından manipüle edilmek, kullanılmak veya ihlal edilmekten kendimizi korumak için oluşturduğumuz fiziksel, duygusal ve zihinsel sınırlardır.
Insan sınırlarını nasıl belirler?
Diğer insanları incitmeden, kişisel sınırlarına girmeden, 'ben' dilini kullanarak sadece 'ihtiyacım var' ya da 'hissediyorum' kelimeleriyle sınırlarınızı ifade etmek diğer insanların sınırlarınızı ihlal etmemesinin ön koşulu. Öz-farkındalık ve kendine güvenmeyi öğrenmek, kişisel sınırları belirlemenin ilk adımlarıdır.
Sınırlar nelerdir?
Yetişkin ve Aile
Kişisel alanlar nelerdir?
Kişisel alan: Aile üyeleri ve arkadaşlar için belirlenen alandır. Kişilere fiziksel olarak 120 santim ve aşağısındaki mesafelere girildiğinde kişisel alanına girmişsiniz diyebiliriz. Artık mahrem alanına 45 santim kalmıştır. 45 santim ile 120 santim (1,2 metre) arasındaki 75 santimlik alana kişisel alan diyoruz.
Sınır koyma ne demek?
Ebeveynlerin bir kural ve beklentiyi öğretebilmek için kullandıkları sürece sınır koyma denir. Sınır koyma aynı zamanda çocuğa bakım veren kişinin, çocukla aralarındaki güvenli ilişkiye zarar vermeden, çocuğun davranışlarını kısıtlamasıdır. Sınırlar çocuğu destekleyici, koruyucu ve yaşama hazırlayıcı işleve sahiptir.
Ülke sınırı nedir kısaca?
Sınır veya hudut, hükümetler, devletler veya bir ülkenin idari olarak birbirinden bağımsız bölümleri gibi politik varlıkların coğrafî bitiş noktalarını ya da yasal yetki alanlarını tanımlayan bir terimdir.
Kişisel alan konuşmaları nelerdir?
Davetlerde, arkadaş ortamlarında ve sosyal etkinliklerde diğerleri ile aramızda bulunan mesafedir. Bu alan vücuttan bir kol uzunluğu veya 45 cm ile başlar ve bedenin bir metrelik alanına kadar uzanır. Konuşma sırasında arkadaşlarımız veya meslektaşlarımızla korumamız gereken mesafe bu kabul edilir.