Editör
Efsanevi Üye
Kireç sökücü zehirler mı?
Daha iyi temizleyeceği inancı ile çamaşır suyu, tuz ruhu, kireç sökücüler, lavabo açıcılar, sirke gibi maddelerin birbirleri ile karıştırılmaları veya aynı yüzeye art arda uygulanmaları, ölümcül derecede zehirli gazlar ortaya çıkarabilir. Bu iki temizlik kimyasalı birleştiğinde açığa çıkan klor gazı ölümcüldür.
Temizlik malzemelerinin zararlari nelerdir?
Temizlik malzemelerinin zararlari nelerdir?
"Astım, alerji, kanser yapıyorlar" Sabun, cila ve dezenfektan gibi temizlik malzemelerinin genellikle uçucu ve yarı uçucu organik bileşikler denilen kimyasallar içerdiğini ve astım, alerji, kanser, doğum kusurları, hormonal bozukluklar gibi birçok sağlık sorununa etkisi olabileceğini ifade eden Prof.
Kireç çözücü kaç dakika bekletilir?
Kireç temizlemede akla gelen pratik çözümlerden sirke tuz yöntemi. 1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığa dökün. Daha sonra 1 yemek kaşığı, eğer kireç fazlaysa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine dökün. Bu karışımı 10 dakika kadar bekletin.
Pas ve Kireç Çözücü fayansa zarar verir mi?
Pas ve Kireç Çözücü fayansa zarar verir mi?
Evde olan her malzemeyi fayanslara uygulamamak gerekiyor. Özellikle kireç çözücü, tuz ruhu ve pas sökücü gibi güçlü ürünlerden uzak durmalısın. Çünkü yoğun kimyasallar hem fayanslara zarar verir hem de zaman içerisinde derz dolgusunu eritir.
Temizlik malzemeleri hasta eder mi?
Temizlik işlerinde kullanılan malzemeler, farklı kimyasal maddeler içerirler, bu maddelere sık ve yoğun maruziyet solunum yollarında önemli hasarlara yol açabilir. Özellikle astım, kronik bronşit, KOAH gibi hastalıkları olan kişilerde daha ciddi solunum problemleri yaşanabilir.
Temizlik malzemeleri içilirse ne olur?
Temizlik malzemeleri içilirse ne olur?
Temizlik maddeleri içildiğinde, yemek borusunun dışında, dudaklar, ağız içi, yutak gırtlak ve midede de hasar oluşabildiğini bildiren Yorulmaz, temizlik maddesi içen çocukta aniden ağızda salya akması, bulantı, kusma, yutma güçlüğü, göğüs ağrısı, hırıltılı solunumun ortaya çıktığını, bu çocukların yaklaşık üçte birinde …
Temizlik malzemeleri boğaza zarar verir mi?
Halı ve kumaş temizleyicileri ciltte kaşıntılara, solunması halinde ise burun, boğaz ve solunum yolu tahrişine neden oluyor. Tuvalet temizleyicilerinin direkt teması halinde geçici körlük, cilt, ağız ve boğaz tahrişi yaşanabiliyor.