Modoratör
Efsanevi Üye
Kiracılar toplantıda oy kullanabilir mi?
Kiracılar yönetim toplantılarına katılabilir. Divan başkanı tarafından konuşma hakkı kendisine verildiğinde ancak dilek ve temennisini iletebiliyor. Ancak kiracı, ev sahibinin kat maliki tarafından vekalet almadığı sürece oy kullanamıyor.
Apartmanda oturmayan bir kişi yönetici olabilir mi?
Apartmanda oturmayan bir kişi yönetici olabilir mi?
Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi? Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor.
Kat malikleri toplantısı yapılmazsa ne olur?
Apartman yöneticisinin toplantı yapmamasına karşın, kat malikleri imza toplayarak, genel kurulu toplantıya çağırabiliyor. Kat maliklerinin isteği üzerine bu konuda Sulh Mahkemesi'ne başvurabiliyor.
Apartman karar defterine kimler imza atar?
Apartman karar defterine kimler imza atar?
Önce meselinin aslına bakalım: Kat mülkiyetine tabi binalarda kat malikleri toplantısında alınan kararlar, karar defterine yazılır ve altı 'toplantıya katılan kat maliklerince' imzalanır. Bu, kanun hükmüdür.
Kiracı yönetim kuruluna seçilebilir mi?
Yönetici kat maliklerinin hem sayı hem de arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Bu hükümler doğrultusunda ve apartman yönetim bildirgesinde "kiracı yönetici olamaz" ibaresi yoksa kat malikleri sayı ve arsa çoğunluğuyla kiracıyı yönetici seçebilir.
Apartmanda yönetici kim olabilir?
Apartmanda yönetici kim olabilir?
Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.
Apartman genel kurulu yapılmazsa ne olur?
Kat malikinin bu yükümlülüğünü yerine getirmemesi halinde, yönetici ayrıca kat malikleri kurulu kararı alınmasına gerek olmadan kat malikine karşı icra takibi yapabilecek, dava açabilecektir. Yöneticinin bir başka önemli görevi de kat malikleri kurulunu toplantıya çağırmaktır.
Kat malikleri kurulu kararının yok hükmünde olması nedir?
Kat malikleri kurulu kararının yok hükmünde olması nedir?
KAT MALİKLERİ KURULU KARARININ YOK HÜKMÜNDE OLMASI (Bir hukuki işlemin kanuni unsurlarından birinin bulunmaması ve bu nedenle işlemin çok ağır şekilde sakat olması halidir. Yok hükmünde olan bir işlem yoktur, doğmamıştır böyle bir işlemin yokluğuna karar vermek dahi gerekmez.
Karar defterini kimler imzalar?
Karar Defteri (Kat Malikleri Kurulu Defteri) Kat malikleri kurulu kararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühürüyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır; karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.
Apartman genel kurul toplantı tutanağını kim imzalar?
Apartman genel kurul toplantı tutanağını kim imzalar?
2-Divan Başkanı tarafından toplantı mahallinde yapılan görüşmeleri tutanak olarak belirlemek ve toplantı tutanağını genel kurul adına düzenlemek ve imza altına almak yetkisi oybirliği ile divan heyetine verildi.