Editör
Efsanevi Üye
Kimdir Kuzey Kore ve Güney Kore?
Favorilerinizden kaldırın. 1945 yılında Kore, Kuzey Kore ve Güney Kore olmak üzere ikiye bölündü. 70 yıldır bu iki ülke arasındaki tansiyon biraz yüksek. Koreli liderler son zamanlarda bu iki ülkenin tekrar bağlarını kazanması için ortak faaliyetler düzenlemeye çalışıyorlar.
Peki, Kuzey Kore ve Güney Kore arasında farklılıklar var?
Koreli liderler son zamanlarda bu iki ülkenin tekrar bağlarını kazanması için ortak faaliyetler düzenlemeye çalışıyorlar. Kuzey Kore ve Güney Kore birbirine komşu olmasına rağmen, birbirlerinden tamamen farklılar. Fotoğrafçı Ed Jones ise bu farklılıkları dünyanın geri kalanına göstermeye karar verdi.
Kuzey Enlem dairesi, Kuzey Kore'de yer alan bir enlemdir.?
Kuzey Enlem dairesi, Kuzey Kore'de yer alan bir enlemdir.?
38. kuzey enlemi, Dünya üzerinde ekvatorun 38 derece kuzeyinde yer alan enlem dairesi. Avrupa, Akdeniz, Asya, Pasifik Okyanusu, Kuzey Amerika ve Atlantik Okyanusu 'nu kesen enlem, Kore 'nin yakın geçmişinde önemli bir yere sahiptir.
Kore'nin yakın geçmişi nelerdir?
Kore'nin yakın geçmişi nelerdir?
Avrupa, Akdeniz, Asya, Pasifik Okyanusu, Kuzey Amerika ve Atlantik Okyanusu 'nu kesen enlem, Kore 'nin yakın geçmişinde önemli bir yere sahiptir. 38. enlem ilk kez 1896 yılında Kore için ayırıcı bir çizgi olarak kabul edilmiştir. O tarihte Rusya, Kore'yi denetimi altına almak isterken Japonya bölgedeki haklarını Britanyalılardan henüz geri almıştı.
Güney Kore'de ilkokulun amacı ne?
Eğitim sistemindeki temel hususlar kanunla düzenlenir. Halkının %98'i okuryazar olan Güney Kore'de İlkokulun amacı; öğrencilere, sonraki eğitimlerine ve günlük yaşamlarına temel oluşturacak yetenek, karakter ve kişilik kazanmalarında yardım etmektir.
Güney Kore'de ilk sınıf lisesi vardır.?
Güney Kore eğitim sistemi, ilk iki aşaması zorunlu olan 6+3+3+4 yıl şeklinde düzenlenmiştir. Okul öncesi eğitim ve lise zorunlu değildir. İlköğretime başlangıç yaşı yedi olup, bazı özel okullar dışında, ilköğretim herkese ücretsizdir. Liseler; genel, mesleki ve diğer (yabancı dil, güzel sanatlar vb.) olmak üzere üç türde eğitim vermektedir.