Son Konular

Kimdir evlilik? Evlilik nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Kimdir evlilik? Evlilik nedir?

Evlilik Nedir? Evlilik, kadın ve erkek arasındaki sevgi, şefkat, muhabbet, ilgi ve desteğin en ince detaylarına kadar tezâhür ettiği mukaddes bir zemindir. Evlilik, erkek ve kadının fizîkî, maddî ve rûhî yönden birbirinde sükûn ve huzur bulmasının adıdır. "Evlilik, kendine ait sosyal ve psikolojik sınırları olan bir kurumdur.

Evlilikte huzur yakalamanın ilk yolu evliliktir.?

Evlilikte huzuru yakalamanın bir yolu da evlendikten sonra hayatınızda büyük değişiklikler olacağı beklentisine girmemektir. Evet hayatlarınız birleştiriyorsunuz. Ama bu yeni bir hayata sahip olacağınız anlamına gelmiyor. Aileniz, sevdikleriniz, sorunlarınız, zevkleriniz, hepsi sizinle olmaya devam edecek.
Evlilik, insanın benliğinin derinliğidir.?
Evlilik, insanın benliğinin derinliklerinde var olan enerjinin, fıtratta mevcut olan karşı cinse meylin, meşrû çerçeveye oturtulmasıdır. Çokça ifade edildiği üzere, insanı bir elmaya benzetecek olursak, elmanın tam ikiye bölünmüş eşit parçalarından biri kadın, diğerinin erkek olduğunu düşünelim.

Evlilik tazminatı nedir?
Evlilik Tazminatı Nedir? Bu tazminat boşanma nedeniyle dul kalan kadın yada erkeğe verilen para değildir. Tam tersine evlenen bir kadının evlilik dolayısı ile işten ayrılması nedeniyle aldıkları tazminata denilir.

Kimdir evlenme ehliyet belgesi?

Bunun için evlilik ehliyet belgesi adı verilen belge, nikah başvurusu için gerekli belgeler arasında yer alıyor. Kişinin adı, soyadı, anne-baba adı ile doğum tarihi, medeni hali ve evlenmesine engel halinin bulunup bulunmadığı gibi bilgilerin yer aldığı evlenme ehliyet belgesi genellikle yabancı uyruklu olan kişilerden isteniyor.

Bir yetim kızla evlenmekten men edildiler?

(VE TERĞABUNE…) âyeti de herhangi birinizin, himayesi altında bulunan yetim kıza, mal ve güzelliği az olduğu zaman rağbet göstermemesidir. Bundan dolayı, bunlara rağbet edilmediğinden dolayı mal ve güzelliğine rağbet ettikleri yetim kızları hak ve adaleti gözetmedikçe onlarla evlenmekten men edildiler."

XML nasil goruntulenir?

Surdurulebilir kalkinma amaclari nelerdir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt